Hyppää sisältöön

Asiointi, luvat ja ympäristövaikutusten arviointi

Asiointi ja luvat -osio sisältää tietoa kansalaisten ja yritysten tarvitsemista luvista, ilmoituksista ja rekisteröinneistä. Osiossa kerrotaan myös ympäristövaikutusten arvioinnista ja sieltä löytyvät YVA-hankkeet sekä YVA-päätökset. Sivustolle on koottu listat ympäristöhallinnon lomakkeista sekä rahoituksista ja avustuksista. TYVI-palveluiden kautta yritykset voivat ilmoittaa tiettyjä tietoja sähköisesti viranomaisille.

Tuulivoimaa Raahessa
© Kuva: Mikko Korhonen, ympäristöhallinnon kuvapankki

Tiedotteita ja uutisia

Vedenhaltija Ahdin nimipäivätoive: hae rahoitusta vesistökunnostushankkeisiin

16.6.2020
Suomessa voi nauttia upeista vesistöistä ja Itämerestä mutta maassamme on myös runsaasti vesiä, jotka kaipaavat kunnostamista. Rehevöityvät, mataloituvat ja umpeen kasvavat vesistöt tarvitsevat kunnostajia, ja kunnostajat tarvitsevat tietoa ja rahaa. Työtä tarvitaan myös patojen, perkauksen, kuivatuksen ja vesistörakentamisen aiheuttamien haittojen korjaamiseksi. Vedenjumala Ahdin nimipäivän 21.6. kynnyksellä vesiensuojelun tehostamisohjelma kannustaa hakemaan rahoitusta kunnostushankkeisiin.
Ympäristöministeriön ajankohtaista
SYKEn ajankohtaiset

Uusimmat vireillä olevat YVA-hankkeet

Hillonlahden pohjoispuolisen teollisuusalueen louhinta, Hamina 8.7.2020 0.00
Haminan Hillonlahden pohjoispuoleinen alue on voimassa olevassa asemakaavassa osoitettu satama-alueeksi. Haminan kaupunki on kesäkuussa 2020 käynnistänyt alueelle asemakaavan muutoksen, jonka päätavoitteena on osoittaa satama-aluetta teollisuusalueeksi. Teollisuusalueen – kuten myöskin nykyisen asemakaavan mukaisten satamatoimintojen – toteutuminen edellyttää alueen louhintaa ja tasoittamista. Alueen kiviaineksen otosta ja murskauksesta kaupunki käynnistää YVA-menettelyn.
Gasum Oy biokaasulaitoksen laajennus Kouvola 26.6.2020 0.00
Gasum Oy:n Mäkikylän biokaasulaitoksen laajennushankkeella halutaan turvata laitoksen taloudelliset toimintaedellytykset, kehittää ja modernisoida toimintaa, hallita ympäristöpäästöjä tehokkaammin, tehostaa ravinteiden kierrätystä ja lisätä sekä tarvittavaa biohajoavan jätteen laitosmaista käsittelyä että tuotantokapasiteettia biokaasumarkkinoille.
Refeco Oy:n Nokian ECO3 -alueelle sijoittuva jätteenkäsittelylaitos, Nokia 24.6.2020 11.52
Hankkeen tavoitteena on rakentaa Nokian ECO3-alueelle jätteenpolttolaitos, jossa rakennuspurkujätteen käsittelyssä muodostuvaa seulan alitetta poltetaan korkeassa lämpötilassa.
Kaikki YVA-hankkeet
Julkaistu 28.8.2013 klo 10.46, päivitetty 22.8.2019 klo 10.49
Aihealue: