Alkukesän hellevirtaukset toivat maahamme miljoonia ohdakeperhosia. Niiden jälkeläiset ovat parhaillaan lennossa. © Kuva Janne Heliölä.

Kuluva kesä on ollut päiväperhosille suotuisa

Tiedote 16.8.2019 Suomen ympäristökeskus
Päiväperhosseurannassa havaitut perhosmäärät kasvoivat lähes kolmanneksella edelliskesästä. Myös useimpien päiväperhoslajien kannat ovat vahvistuneet selvästi. Tällä hetkellä lennossa on runsaasti ohdake- ja nokkosperhosia.

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Ympäristöministeriön ehdotus hallinnonalan vuoden 2020 talousarvioksi

16.8.2019
Ympäristöministeriön ehdotus vuoden 2020 talousarvioesitykseen omalle hallinnonalalle on yhteensä 235,5 miljoonaa euroa, mikä on 31,1 miljoonaa euroa enemmän kuin vuodelle 2019. Lisäys johtuu erityisesti hallitusohjelmaan sisältyvistä toimista luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ja hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtymiseksi.
Lisää ympäristöministeriön ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Keräyspahvia

Yhdyskuntajätteen laskennan tueksi uusia työkaluja

16.8.2019
Kaupunkiseuduille on kehitetty uusi laskentamenetelmä yhdyskuntajätteen määrän ja kierrätysasteen laskemiseksi 6Aika Tulevaisuuden kiertotalouskeskukset (CircHubs) -hankkeessa. Yhdyskuntajätteitä ovat kotitalousjäte sekä julkisten ja yksityisten palveluiden jätteet.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

ARAn tarkastusten seurauksena Sisco Oyj:n tytäryhtiöiden toiminnasta on tehty tutkintapyyntö poliisille

15.8.2019
ARA aloitti huhtikuussa 2019 tarkastuksen Sisco-konsernin yhtiöihin, joille ARA on myöntänyt valtion takauksen ja korkotukea vuokratalojen rakentamiseen. Tarkastuksen edetessä ARA teki elokuussa 2019 konsernista virallisen tutkintapyynnön.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Vesitilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Vesistöjen vedenkorkeudet pysyvät vielä alhaalla (Tulvakeskus 15.8.)
Pohjaveden pinnat laskevat edelleen (1.8.)
Sisävesien pintalämpötilat hieman alle ajankohdan keskiarvon 16.8.) Lue lisää

Valunta Tulvatilanne

Valunta / Tulvatilanne

Valunta Tulvatilanne

Suomen luonnon päivä 31.8.

Tule mukaan juhlimaan Suomen luontoa!

Suomen luonnon päivää juhlitaan elokuun viimeisenä lauantaina rennosti ja pilke silmäkulmassa. Suuntaa oleskelemaan ulkona ja liputa Suomen luonnolle. Kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat #luonnonpäivä #liputanluonnolle.

meriopas.fi-palvelu

Meriopas.fi on karttapalvelu kaikille, joita kiinnostaa Suomen meri ja rannikot. Palvelusta näet muun muassa tuulisuuden, meriveden korkeuden ja lämpötilan, voit etsiä kiinnostavia vierailukohteita ja vierasvenesatamia tai tietoa sinilevähavainnoista. Löydät myös tietoa ja valokuvia vedenalaisesta luonnosta. Palvelun on kehittänyt Suomen ympäristökeskus yhdessä yhdeksän muun laitoksen kanssa.

Ilmastodieetti-laskuri

Suomen ympäristökeskuksen kehittämä Ilmastodieetti auttaa tunnistamaan, mistä arjen hiilijalanjälki syntyy ja miten sitä voi pienentää. Laske oma ilmastovaikutuksesi Ilmastodieetti.fissä.

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.