ilmastobarometri_yleiskuva

Ilmastobarometri 2019: Suomalaiset haluavat ilmastokriisin ratkaisut politiikan ytimeen

Tiedote 18.3.2019 ympäristöministeriö
Suomalaiset haluavat, että ilmastokriisin ratkaisu on seuraavan hallituskauden ja Suomen EU-puheenjohtajuuskauden kärkiteemoja. Yhä useampi suomalainen on lisäksi jo muuttanut omaa toimintaansa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Tiedot käyvät ilmi valtionhallinnon ilmastoviestinnän ohjausryhmän Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta. Ilmastobarometri 2019 -tutkimuksella selvitettiin suomalaisten näkemyksiä ilmastonmuutoksesta ja ilmastopolitiikasta vaalien alla. Lisäksi selvitettiin, miten näkemykset ovat muuttuneet vuodesta 2015. Lue lisää ilmastobarometrin tuloksista.

Ympäristöministeriön ajankohtaiset

Ääneneristysvaatimuksia melualueilla täsmennetään asetusmuutoksella

22.3.2019
Ympäristöministeriö on tänään antanut rakennusten ääniympäristön suunnittelua ja toteutusta koskevan asetuksen muutoksen. Ääniympäristöasetuksen muutos täsmentää rakennuksen ulkovaipan ääneneristysvaatimusta melualueilla. Ääniympäristön huomioiminen on aikaisempaa tärkeämpää, koska melualueiden läheisyyteen rakentaminen, ympäristömelu ja rakennusten sisätilojen äänilähteet ovat lisääntyneet.
Lisää ympäristöministeriön ajankohtaisia

Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaiset

Timanttiteko 2018 palkinto

Timanttiteko 2018 -palkinto Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman toimeenpanolle

22.3.2019
Turvallisuuskomitea on myöntänyt vuoden 2018 Timanttiteko-palkinnon Kansallisen ilmastonmuutokseen sopeutumissuunnitelman 2022 toimeenpanolle. Palkinto jaettiin Suomen Erillisverkot -konsernin järjestämässä turvallisuusalan ammattilaisten vuotuisessa yhteistyötapahtumassa 21.3.2019.
Lisää Suomen ympäristökeskuksen ajankohtaisia

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ajankohtaiset

Asumisoikeusasuntojen kysynnässä suuria alueellisia eroja

10.12.2018
Elokuussa 2018 Suomessa oli 47 100 asumisoikeusasuntoa 47 kunnassa. ASO-asunnot keskittyvät suuriin ja kasvaviin kaupunkeihin ja niiden kehyskuntiin.
Lisää ARAn ajankohtaisia

Lumi-, vesi- ja jäätilanne

Vesitilanne ja ennusteet

Jokien virtaamat kasvavat viikonloppuna etelä- ja länsirannikolla (22.3.)
Järvien jäät heikkenevät ja jokien jäät lähtevät Etelä- ja Länsi-Suomessa (21.3.)
Etelä- ja Länsi-Suomessa lumen sulamiskausi käynnissä, maan keskiosissa sulaminen alkamassa (20.3.)
Pohjaveden pinnat alhaalla (20.3.) Lue lisää

Lumikuorma

Lumikuorma

Lumikuorma

Uusia julkaisuja

Suomen lajien uhanalaisuus - Punainen kirja 2019, kansikuva

Suomen lajien uhanalaisuus – Punainen kirja 2019

Uusi eliölajien uhanalaisuusarviointi osoittaa Suomen luonnon köyhtyvän edelleen. Arvioiduista yli 22 000 lajista 11,9 % on uhanalaisia, kun edellisessä arvioinnissa osuus oli 10,5 %. Uhanalaisia on kaikissa lajiryhmissä, suhteellisesti eniten linnuissa ja sammalissa. Suurin syy uhanalaistumiseen on lajien elinympäristöjen väheneminen ja laadullinen heikkeneminen. Paljon on tehtävissä uhanalaistumisen pysäyttämisessä, mutta toimilla on kiire . Tutustu uuteen uhanalaisarviointiin (julkaisu saatavisssa vain sähköisesti)

sadeasuinen vesisateessa vesikirje1_2019_vesi.fi-sivusto

Vesikirje 1/2019

Vuoden ensimmäisessä Vesikirjeessä ajankohtaista asiaa mm. uudesta vesi.fi-palvelusta, järvien jääpeiteajan lyhentymisestä ja uhanalaisuustarkastelun laajentumisesta sisävesillä. Lue aiheista lisää Vesikirjeestä

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

Y-ASPA1.png p. 0295 020 900
ma–pe klo 9–16, pvm/mpm
chat ma–pe klo 12–15

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.