Hyppää sisältöön

Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Liiterin käytön peruskoulutukset sopimuskäyttäjille kahdessa osassa 29.10. ja 3.11.2020

24.9.2020
SYKE järjestää loka-marraskuussa 2020 Liiterin käytön peruskoulutukset sopimuskäyttäjille kahdessa osassa.
Osa 1: tilastot ja asemakaavan seurantalomakkeet, 29.10. klo. 9.30-11 ja Osa 2: karttatasot ja palvelupaketit, 3.11. klo. 9.30-11. Tutustu tarkempiin kuvauksiin ja ilmoittaudu mukaan 25.10. mennessä. Osallistuminen koulutukseen on maksutonta ja ne toteutetaan etäyhteyksillä (Teams).

Vuoden 2020 RASTI-webinaarin esitysmateriaalit jaossa

23.9.2020
Vuoden 2020 RASTI-seminaari järjestettiin tiistaina 15.9. ensimmäistä kertaa kokonaan etäyhteyksillä webinaarina. Kiitokset innokkaille osallistujille eri puolille Suomea! Tilaisuuteen osallistui päivän aikana parhaimmillaan lähes 170 asiantuntijaa eri julkisista ja yksityisistä organisaatioista – ministeriöistä, kunnista, maakunnista, ELY-keskuksista, yliopistoista, järjestöistä ja eri alan yrityksistä. Webinaarin esitysmateriaalit ovat nyt ladattavissa.

Rakennetun ympäristön ja asumisen (RASTI) -webinaarin ilmoittautuminen on vielä käynnissä

20.8.2020
Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -webinaarin alustavaan ohjelmaan ei ole tullut muutoksia ja tilaisuuden ilmoittautuminen on vielä käynnissä. Webinaari järjestetään 15.9. klo. 9.30 alkaen. Tilaisuus on kaikille maksuton. Järjestelyistä vastaavat Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA). Tervetuloa!

 

Liiteri on SYKEn elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Yli 1 000 tilastoa, satoja karttatasoja
  • Kattavan tietosisällön ja uusia valtakunnallisia kaava-aineistoja
  • 20 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia

Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille. Uutena käyttäjäryhmänä ovat kansalaiset. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristönsä lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

 

Esimerkki Liiterin sisällöstä: Päivittäistavarakauppojen saavutettavuus 2017

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: palvelunimi@ymparisto.fi [palvelunimi = alu_tuki]
Julkaistu 14.6.2019 klo 14.03, päivitetty 6.8.2020 klo 15.18