Hyppää pääsisältöön

Korjaustieto

Tälle sivulle on koottu linkkejä luotettavan ja puolueettoman tiedon lähteille kotien ja kiinteistöjen kunnossapidosta ja korjauksesta.
Kuva
Rakennuspiirustus ja työkalu
© Rodeo

Rakennukset tarvitsevat jatkuvaa kunnossapitoa. Rakennusosat kuten julkisivut tai viemärit kuluvat sään tai mekaanisen rasituksen voimasta. Siksi ne tarvitaan huoltotöitä sekä aika ajoin myös perusteellisia korjauksia. 

Kiinteistönomistajan talouden kannalta korjaukset kannattaa tehdä riittävän ajoissa, jotta talolle tai asukkaille ei aiheudu vahinkoa.

Tältä sivulta sinut ohjataan luotettavan ja puolueettoman tiedon lähteille kotien ja kiinteistöjen korjauksista ja huollosta.

 

Rakennusmateriaalien tietopankki

Palvelusta löydät tietoa vanhojen rakennusmateriaalien ja -osien ominaisuuksista, käytöstä, hyödyntämisestä ja haitallisuudesta. Voit hakea tietoa materiaaleittain.

Rakennusmateriaalien tietopankki
Rakennusmateriaalien tietopankki

Taloyhtiöiden korjaukset

Asunto-osakeyhtiössä kiinteistön ylläpidosta ja korjauksista huolehtii taloyhtiö. Suunnitelmallisen kiinteistönpidon ja päätöksenteon kannalta on tärkeää, että yhtiön hallituksella, isännöitsijällä ja osakkailla on riittävä tietopohja sekä kiinteistön ominaisuuksista että suunnitelmallisen ylläpidon ja korjaamisen periaatteista ja ratkaisuista.

Seuraavista palveluista löydät tietoa taloyhtiön kiinteistönpitoon liittyvistä asioista ja korjauksista.

Pientalojen korjaukset

Pientalon omistaja on vastuussa kiinteistönsä ylläpidosta ja korjaamisesta. Talonsa kunnon säännöllisellä tarkkailulla, oikea-aikaisella huollolla ja suunnitelmallisella korjaamisella voi säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

Seuraavista palveluista löydät tietoa korjauksista, valtion avustuksista ja siitä, mitä järkevään kiinteistönpitoon kuuluu, miten pienentää energialaskua tai mitä tehdä, jos epäilee kosteus- tai homevauriota.

Energiatodistus

Energiatodistus on työkalu eri rakennusten energiatehokkuuden vertailuun. Myös talon omistajalle se kertoo tärkeitä tietoja rakennuksen energiatehokkuudesta sekä siitä, millä energiatehokkuutta voitaisiin vielä parantaa.

Energiatodistus tarvitaan lähes aina myytäessä asuntoa tai rakennusta. Se on hyvä hankkia jo ennen talon myyntiin laittoa. Laki vaatii, että energiatehokkuusluokka näkyy myynti-ilmoituksessa ja energiatodistuksen olla nähtävillä asunnon tai talon esittelyssä. Energiatodistus tarvitaan myös lähes aina haettaessa rakennuslupaa ja päivitettävä, kun rakennus otetaan käyttöön.

Energiatodistusrekisteri
Energiatodistusrekisteri

Julkaisija

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA