Sivusto ikääntyneiden asumisesta

Eläkeläinen parvekkeella
© Kuva: Janne Ulvinen, ympäristöhallinnon kuvapankki

Tervetuloa Ikääntyneiden asumisen -verkkosivustolle!

Ikääntyneiden asuminen -sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille. Verkkosivusto on kehitetty Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 aikana ja se palvelee ohjelman päättymisen jälkeenkin.

Vuosina 2013-2017 toteutetun Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman  toimenpiteet sisälsivät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä. Kehittämisohjelman koordinaatiosta vastasi ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistui laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjsteöt, yritykset).

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjan materiaalit herättelevät ohjelman päättymisen jälkeenkin kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Lisätietoa ikääntyneiden asumisen kehittämisestä:
Asuntoneuvos Raija Hynynen, ympäristöministeriö, Rakennetun ympäristön osasto, Lähiympäristö ja asuminen -yksikkö, puh. 029 525 0093, s-posti: etunimi.sukunimi@ym.fi

 

Ajankohtaista RSS

Ikääntyneiden asumisen ja asuinympäristöjen tulevaisuuden kehittämistarpeita kartoitettiin

10.12.2018
Ympäristöministeriö selvitti ikääntyneiden asumisen ja asuinympäristöjen tulevaisuuden kehittämistarpeita kunnista, kuntayhtymistä ja maakunnista. Myös tiivistelmäraportti Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 keskeisten selvitysten johtopäätöksistä ja suosituksista on valmistunut. Selvityksen tulokset ja yhteenvedot on tarkoitettu ikääntyneiden asumiseen ja asuinympäristöihin liittyvän yhteistyön ja kehittämisen tueksi tulevaisuudessa.

Täydentäen toimivaa -kärkihankkeen (TÄYTYY) loppuseminaari 22.11.2018, Espoo

25.10.2018
TÄYTYY -hanke on osa hallituksen kärkihanketta "Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa". Loppuseminaarissa käsitellään palveluihin ja asumisen liittyvää aluekehittämistä ja sen vaikutusta ikääntyneiden pärjäämiseen omassa kodissa.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 12.12.2018 klo 13.33