Juustoiset haukipihvit
Ruotoiseksi mielletty hauki on mainio kalamurekemassan raaka-aine. Haukifileet voi jauhaa monitoimikoneella, tai voit pyytää kauppiasta jauhamaan ne. Jauhettua haukea voi saada myös hyvin varustetuista kalatiskeistä.
Kuva
Ainekset
- 800 g nahatonta haukifileetä
- 250 g juoksevaa sulatejuustoa
- 1 dl (ruis)korppujauhoja
- puoli ruukkua ruohosipulia
- 2 kananmunaa
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
- 2 rkl rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen
Vinkki!
- Halutessasi voit paistaa haukipihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Pihveihin voi käyttää myös särkikaloja tai madetta!
Valmistus
-
Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
-
Kuumenna pannulla rasvaa ja kypsennä pieni koepihvi. Maista, ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.
-
Kostuta kädet ja muotoile massasta 16–24 pihviä sen mukaan, minkä kokoisia pihvejä haluat. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, n. 5 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys.
-
Tarjoa esimerkiksi viljalisäkkeen tai perunamuusin kanssa.
Oikopolut
Julkaisija
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Tutustu myös
Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi