Siirry sisältöön

Juustoiset haukipihvit

Ruotoiseksi mielletty hauki on mainio kalamurekemassan raaka-aine. Haukifileet voi jauhaa monitoimikoneella, tai voit pyytää kauppiasta jauhamaan ne. Jauhettua haukea voi saada myös hyvin varustetuista kalatiskeistä.
Kuva
Juustoiset haukipihvit, jonka valmistusaika on 60 minuuttia ja vaikeusaste on keskitasoa.
© Martat

Ainekset

  • 800 g nahatonta haukifileetä
  • 250 g juoksevaa sulatejuustoa
  • 1 dl (ruis)korppujauhoja
  • puoli ruukkua ruohosipulia
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä tai margariinia paistamiseen

Vinkki!

  • Halutessasi voit paistaa haukipihvit myös uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
  • Pihveihin voi käyttää myös särkikaloja tai madetta!

Valmistus

  1. Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes massa on tasaista.
  2. Kuumenna pannulla rasvaa ja kypsennä pieni koepihvi. Maista, ja lisää massaan tarvittaessa mausteita.
  3. Kostuta kädet ja muotoile massasta 16–24 pihviä sen mukaan, minkä kokoisia pihvejä haluat. Kuumenna rasvaa pannulla ja paista pihvit keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi, n. 5 minuuttia per puoli. Tarkista kypsyys.
  4. Tarjoa esimerkiksi viljalisäkkeen tai perunamuusin kanssa.

Oikopolut

Julkaisija

Suomen ympäristökeskus (Syke)

Tutustu myös

Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi