Siirry sisältöön

Pakastemarjojen hävityspaistos

Marjametsä kutsuu, mutta pakastin pursuaa vielä edellisen kauden aarteita! Kuulostaako tutulta? Kun on aika tehdä pakastimeen tilaa, apuun tulee pakastemarjojen hävityspaistos.
Kuva
Pakastemarjojen hävityspaistos, jonka valmistusaika on 60 minuuttia ja vaikeusaste on helppo.
© Martat

Ainekset

  • 200 g voita tai margariinia
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5–1 dl pähkinöitä (esim. hassel-, cashew-, tai saksanpähkinä) ja/tai manteleita
  • vajaa 1 litra (pakaste)marjoja
  • 0,5–1 dl sokeria
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • lisäksi: jäätelöä, vaniljakastiketta tai turkkilaista jogurttia

Vinkki!

Tähän paistokseen on helppo hukuttaa kaappiin kertyneet pähkinä- ja mantelirouhepussien jämät. 

Valmistusohje

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä rouhitut pähkinät/mantelit ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita.
  2. Painele 3/4 taikinasta voidellun, korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää annosvuokia.
  3. Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä marjat vuokaan. Murenna loput taikinasta täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
  4. Tarjoa jäätelön, vaniljakastikkeen tai turkkilaisen jogurtin kera.

Oikopolut

Julkaisija

Suomen ympäristökeskus (Syke)

Tutustu myös

Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi