Pakastemarjojen hävityspaistos
Marjametsä kutsuu, mutta pakastin pursuaa vielä edellisen kauden aarteita! Kuulostaako tutulta? Kun on aika tehdä pakastimeen tilaa, apuun tulee pakastemarjojen hävityspaistos.
Kuva
Ainekset
- 200 g voita tai margariinia
- 0,5 dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5–1 dl pähkinöitä (esim. hassel-, cashew-, tai saksanpähkinä) ja/tai manteleita
- vajaa 1 litra (pakaste)marjoja
- 0,5–1 dl sokeria
- 0,5 dl perunajauhoja
- lisäksi: jäätelöä, vaniljakastiketta tai turkkilaista jogurttia
Vinkki!
Tähän paistokseen on helppo hukuttaa kaappiin kertyneet pähkinä- ja mantelirouhepussien jämät.
Valmistusohje
-
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe sekä rouhitut pähkinät/mantelit ja lisää rasva-sokeriseokseen. Sekoita.
-
Painele 3/4 taikinasta voidellun, korkeareunaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Vaihtoehtoisesti voit käyttää annosvuokia.
-
Sekoita marjoihin sokeri ja perunajauhot ja levitä marjat vuokaan. Murenna loput taikinasta täytteen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
-
Tarjoa jäätelön, vaniljakastikkeen tai turkkilaisen jogurtin kera.
Oikopolut
Julkaisija
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Tutustu myös
Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi