Siirry sisältöön

Hernepestopasta

Raikas ja helppo arkiruoka syntyy muutamasta raaka-aineesta.
Kuva
Hernepestopasta, jonka valmistusaika on 30 minuuttia ja vaikeusaste on helppo.
© Martat

Ainekset

  • 300 g pastaa
  • 2 ps pakasteherneitä (à 200 g)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 1 dl basilikaa hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1 prk (200 g) kaurafraichea tai ranskankermaa

Vinkki!

  • Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.

Valmistusohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan keittyessä valmista pesto.
  2. Sulata herneet pakkauksen oh­jeen mukaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli.
  4. Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  5. Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon.
  6. Jos kastike jää paksuksi, voit ohentaa sitä pastan ketinvedellä.
  7. Valuta pasta ja lisää hernepesto ja loput her­neet pastan joukkoon.

Oikopolut

Julkaisija

Suomen ympäristökeskus (Syke)

Tutustu myös

Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi