Hernepestopasta
Raikas ja helppo arkiruoka syntyy muutamasta raaka-aineesta.
Kuva
Ainekset
- 300 g pastaa
- 2 ps pakasteherneitä (à 200 g)
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 salottisipuli
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 1 dl basilikaa hienonnettuna
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 prk (200 g) kaurafraichea tai ranskankermaa
Vinkki!
- Cashewpähkinät voi korvata auringonkukansiemenillä. Ne ovat edullisia ja sopivat myös pähkinäallergisille.
Valmistusohje
-
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan keittyessä valmista pesto.
-
Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuori ja hienonna valkosipuli ja salottisipuli.
-
Mittaa puolet herneistä, sipulit, pähkinät, basilika, sitruunamehu, suola ja rypsiöljy tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
-
Sekoita kaurafraiche tai ranskankerma peston joukkoon.
-
Jos kastike jää paksuksi, voit ohentaa sitä pastan ketinvedellä.
-
Valuta pasta ja lisää hernepesto ja loput herneet pastan joukkoon.
Oikopolut
Julkaisija
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Tutustu myös
Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi