Metsäsieniohratto
Kermainen ohratto, jossa kantarellit pääsevät oikeuksiinsa. Tämä täyteläinen ruoka sopii täydellisesti syksyisiin iltoihin.
4 annosta.
4 annosta.
Kuva
Ainekset
- 1 l metsäsieniä (esim. kantarelli tai orakas n. 300 g)
- 1 rkl öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l kasvislientä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita
- 2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
- mustapippuria myllystä
Vinkki!
- Kermaisen suutuntuman ohrattoon saat lisäämällä lopuksi ruokalusikallisen ranskankermaa.
- Ohrasuurimoiden lisäksi kaupassa on paljon erilaisia viljalisäkkeitä. Kokeile niitä!
Valmistusohje
-
Puhdista sienet ja paloittele ne.
-
Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on enin neste haihtunut, lisää öljy ja paista muutama minuutti lisää. Mausta sienet suolalla ja pippurilla, siirrä sivuun.
-
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
-
Valmista kasvisliemi fondista tai liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
-
Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki.
-
Lisää kuumaa lientä noin pari dl kerrallaan. Lisää seuraava liemierä, kun edellinen on imeytynyt ohrasuurimoihin. Kypsennä ohrattoa koko ajan sekoittaen.
-
Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon sienet ja hienonnettu timjami.
-
Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Oikopolut
Julkaisija
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Tutustu myös
Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi