Siirry sisältöön

Metsäsieniohratto

Kermainen ohratto, jossa kantarellit pääsevät oikeuksiinsa. Tämä täyteläinen ruoka sopii täydellisesti syksyisiin iltoihin.
4 annosta.
Kuva
Metsäsieniohratto, jonka valmistusaika on 60 minuuttia ja vaikeusaste on keskitasoa.
© Martat

Ainekset

  • 1 l metsäsieniä (esim. kantarelli tai orakas n. 300 g) 
  • 1 rkl öljyä 
  • suolaa 
  • mustapippuria 
  • 1 iso sipuli 
  • 2 valkosipulinkynttä 
  • 1 l kasvislientä 
  • 2 rkl rypsiöljyä 
  • 2,5 dl esikypsytettyjä rikottuja ohrasuurimoita 
  • 2 rkl tuoretta hienonnettua timjamia 
  • mustapippuria myllystä

Vinkki!

  • Kermaisen suutuntuman ohrattoon saat lisäämällä lopuksi ruokalusikallisen ranskankermaa.
  • Ohrasuurimoiden lisäksi kaupassa on paljon erilaisia viljalisäkkeitä. Kokeile niitä!

Valmistusohje

  1. Puhdista sienet ja paloittele ne.
  2. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on enin neste haihtunut, lisää öljy ja paista muutama minuutti lisää. Mausta sienet suolalla ja pippurilla, siirrä sivuun.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.
  4. Valmista kasvisliemi fondista tai liemikuutioista. Pidä liemi kuumana.
  5. Kuumenna öljy paistokasarissa tai laakeapohjaisessa kattilassa. Kuullota öljyssä sipulit, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää ohrasuurimot ja kuullota niitä hetki.
  6. Lisää kuumaa lientä noin pari dl kerrallaan. Lisää seuraava liemierä, kun edellinen on imeytynyt ohrasuurimoihin. Kypsennä ohrattoa koko ajan sekoittaen.
  7. Kun ohra alkaa olla kypsää, lisää joukkoon sienet ja hienonnettu timjami.
  8. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Oikopolut

Julkaisija

Suomen ympäristökeskus (Syke)

Tutustu myös

Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi