Kasviskaalilaatikko
Kaalilaatikko on arjen edullinen ja helppo uuniruoka.
6 annosta.
6 annosta.
Kuva
Ainekset
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 1 pss (n. 225 g) kaurajauhista
- 0,5 tl suolaa
- n. 800 g keräkaalia
- 5 dl vettä
- 2 dl ruokakermaa tai kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
- 1 dl ohrasuurimoita
- 2 tl timjamia
- 3 tl meiramia
- 0,5 tl mustapippuria
- 1 rkl siirappia
- öljyä vuoan voiteluun
Vinkki!
- Kaalilaatikko on vegaaninen ja maidoton kun valitset kasvipohjaisen kasvirasvasekoitteen.
Valmistusohje
-
Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja hauduta kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
-
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla.
-
Sekoita uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä ruoka- tai kaurakerma.
-
Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa.
-
Tarjoile kaalilaatikko puolukoiden kanssa.
Oikopolut
Julkaisija
Suomen ympäristökeskus (Syke)
Tutustu myös
Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi