Siirry sisältöön

Kasviskaalilaatikko

Kaalilaatikko on arjen edullinen ja helppo uuniruoka.
6 annosta.
Kuva
Kasviskaalilaatikko, jonka valmistusaika on 90 min ja vaikeusaste helppo.
© Martat

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 1 pss (n. 225 g) kaurajauhista
  • 0,5 tl suolaa
  • n. 800 g keräkaalia
  • 5 dl vettä
  • 2 dl ruokakermaa tai kaurapohjaista kasvirasvasekoitetta
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • 2 tl timjamia
  • 3 tl meiramia
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • öljyä vuoan voiteluun

Vinkki!

  • Kaalilaatikko on vegaaninen ja maidoton kun valitset kasvipohjaisen kasvirasvasekoitteen.

Valmistusohje

  1. Keitä ohrasuurimot kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Paloittele kaali ja laita suureen kattilaan. Lisää vettä ja hauduta kaalia puolisen tuntia niin, että se on pehmennyt.
  3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä. Lisää kaurajauhis ja paista seosta noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta seos suolalla.
  4. Sekoita uunivuoassa kaalit, ohrasuurimot, mausteet, siirappi ja sipuli-kaurajauhisseos sekä ruoka- tai kaurakerma.
  5. Kypsennä kaalilaatikkoa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Sekoita laatikkoa kerran paistamisen alkuvaiheessa.
  6. Tarjoile kaalilaatikko puolukoiden kanssa.

Oikopolut

Julkaisija

Suomen ympäristökeskus (Syke)

Tutustu myös

Martat
Marttojen reseptipankista löydät satoja ihanan kotoisia reseptejä kaikille kotikokeille.
Martat.fi