Hyppää sisältöön

Vesistökunnostusverkosto

Vesistökunnostusverkosto on kohtaamispaikka vesistöjen hyvinvoinnista ja kunnostuksesta kiinnostuneille kansalaisille, yhteisöille, yrityksille ja viranomaisille.

Verkoston avulla jaetaan vastuita, etsitään ratkaisuja ja mahdollistetaan hyvinvoivat vedet yhdessä!

Sivuilta löydät ajantasaista tietoa, hankekumppaneita, rahoituskanavia ja ohjeita vesistökunnostuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Ota käyttöön opetusmateriaaleja ja opi uutta julkaisuista. Seuraa kauttamme vesistökunnostuksen tapahtumia ja osallistu!

Liity verkostoon tilaamalla uutiskirje!

Tilaamalla verkoston sähköisen uutiskirjeen liityt mukaan valtakunnalliseen vesistökunnostusverkostoon ja saat tietoa ajankohtaisista asioista. 

Ajankohtainen video

Näin selvität onko vedessä sinilevää? Ohjeistus sinilevän tunnistamiseen ja havaintolähetin käyttöön.

Jaa kokemuksesi ja opi muilta. Seuraa vesistön tilaa myös kunnostuksen jälkeen.

Sivuilta löydät paljon tietoa kunnostuksen tueksi. Tutki tapahtumakalentereita ja löydä alueesi talkoot sekä muut tapahtumat. Apua vesistön kunnostamiseen sivuilla on tietoa miten haet rahoitusta ja löydät yhteistyökumppanit. Lue ja opi lisää kunnostuksesta ja sen hyödyistä mm. julkaisuista, kunnostussuunnitelmista ja selvityksistä. Vesistökunnostusverkoston Artikkelit sarjassa on ajankohtaisia tiedejulkaisuja tehty helposti luettavaksi ja kaikkien käyttöön. Ota käyttöön opetusmateriaalipaketit, joita voi esitellä vapaasti eri tilaisuuksissa. Tässä linkkejä sivuston sisällä:

Liity verkoston Facebook -sivulle ja saat ajantaista tietoa eri tilaisuuksia, tutkimuksista, uutisista ja ilmiöistä. Seuraa vesistökunnostusverkostoa myös Instagramissa @vesistokunnostusverkosto sekä Twitterissä #kunnostajatkoolla.

Videoita

Hyvää Maailman vaelluskalapäivää 2020, päivää vietetään 24.10. Terveiset Jasper Pääkköseltä.

 

AIHEESTA MUUALLA

Veden vuoro vesiensuojelun tehostamisohjelma logo
 

Vesiensuojelun Tehostamis -ohjelma on ympäristöministeriön käynnistämä vesiensuojeluohjelma, joka haluaa tehdä Suomesta maailman tehokkaimman vesiensuojelijan. Rahoituksella tehdään vaikuttavia vesistötekoja.

Julkaistu 7.1.2020 klo 9.59, päivitetty 19.10.2020 klo 15.57