Mikonkeitaan tuulivoimapuisto, Kristiinankaupunki

Suunnitteilla oleva Mikonkeitaan tuulivoimapuisto sijoittuu muutama kilometri valtatien 8 itäpuolelle, osittain Kristiinankaupungin eteläosaan ja osittain Isojoen kunnan alueelle. Etäisyyttä Kristiinankaupungin keskustaan on noin 25 kilometriä ja Isojoen kuntakeskukseen noin 15 kilometriä. Selkämeren rannikolle on hankealueelta etäisyyttä noin 13 kilometriä. Tuulivoimapuiston hankealueen pinta-ala on noin 2400 hehtaaria ja se sijoittuisi suurilta osin Mikonkeidas-nimiselle kiinteistölle. Alueelle tullaan suunnitelmien mukaan rakentamaan yhteensä enintään 26 tuulivoimalaa.

ARVIOINTIOHJELMA

Nähtävillä: Kuulutus ja ohjelma hankkeen vaikutusten arvioinnista ovat virka-aikana nähtävillä 10.6. – 8.8.2013 Kristiinankaupungin virallisella ilmoitustaululla osoitteessa Aitakatu 1 ja Isojoen kunnan virallisella ilmoitustaululla osoitteessa Teollisuustie 1 A. 

Kuulutus ja arviointiohjelma toimitetaan yleisön nähtäville kuulutusajaksi myös Kristiinankaupungin pääkirjastoon osoitteeseen Kauppatori 1 ja Isojoen kunnan kirjastoon osoitteeseen Kristiinantie 17 A.

Mielipiteen esittäminen: Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat esittää arviointiohjelmasta mielipiteensä. Kirjalliset kannanotot on toimitettava viimeistään 8.8.2013 osoitteeseen: Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 77, 67101 KOKKOLA tai sähköpostitse osoitteeseen: kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi. Pyydämme liittämään kannanottoon myös yhteystiedot yhteysviranomaisen lausunnon postitusta varten.

Yleisötilaisuus

Arviointiohjelmaa koskeva kaikille avoin yleisötilaisuus pidetään ti 18.6.2013 Uttermossan nuorisoseuran talolla osoitteessa Vuoripolku 35. Yleisötilaisuus pidetään ns. ”avoimet ovet” -periaatteella ja paikan päälle voi tulla milloin tahansa klo 16.00–19.00 välisenä aikana. Tilaisuudessa on mahdollista tutustua hankkeen suunnittelu-, YVA- ja kaava-aineistoon ja keskustella YVA-menettelyn yhteysviranomaisen, hankkeesta vastaavan ja hankkeen suunnittelijoiden kanssa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

ARVIOINTISELOSTUS

Nähtävillä:

Kuulutus ja arviointiselostus ovat virka-aikana nähtävillä 3.4.–26.5.2014 seuraavien kuntien virallisilla ilmoitustauluilla:

  • Kristiinankaupunki, Raatihuone, Aitakatu 1, Kristiinankaupunki
  • Isojoki, kunnanvirasto, Teollisuustie 1 A, Isojoki
  • Siikainen, kunnanvirasto, Kankaanpääntie 1 B, Siikainen
  • Merikarvia, kunnanvirasto, Kauppatie 40, Merikarvia


Kuulutus ja arviointiselostus toimitetaan myös seuraaviin kuntien kirjastoihin yleisön nähtäville:

  • Kristiinankaupungin kirjasto, Kauppatori 1, Kristiinankaupunki
  • Isojoen kunnankirjasto, Kristiinantie 17 A, Isojoki
  • Siikaisten pääkirjasto, Kankaanpääntie 2, Siikainen
  • Merikarvian kirjasto, Koulutie 3, Merikarvia

Mielipiteet ja lausunnot:

Arviointiselostuksesta voi esittää kirjallisia mielipiteitä ja lausuntoja viimeistään 30.5.2014 mennessä osoitteeseen: Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 77, 67101 KOKKOLA tai sähköpostitse osoitteeseen: kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi. Lausunnot ja mielipiteet pyydetään toimittamaan myös Word-tiedostona ja viittaamaan niissä diaarinumeroon EPOELY/37/07.04/2013. Pyydämme liittämään kannanottoon myös yhteystiedot yhteysviranomaisen lausunnon postitusta varten.

Yleisötilaisuus:

Arviointiselostusta koskeva kaikille avoin yleisötilaisuus pidetään tiistaina 6.5.2014 Uttermossan nuorisoseuran talolla osoitteessa Vuoripolku 35, Uttermossa (Kristiinankaupunki). Yleisötilaisuus pidetään ns. avoimet ovet -periaatteella ja paikan päälle voi tulla milloin tahansa klo 16.00–18.00 välisenä aikana. Tilaisuudessa on mahdollista tutustua hankkeen suunnittelu-, YVA- ja kaava-aineistoon ja keskustella YVA-menettelyn yhteysviranomaisen, hankkeesta vastaavan ja hankkeen suunnittelijoiden kanssa.

Sähköiset liitteet:

Matalataajuisen melun mallinnus

Kohdekortit VE1

Kohdekortit VE2

Kohdekortin yhteisvaikutukset

Kristiinankaupungin Mikonkeitaan ja muiden tuulivoima-alueiden melun yhteisvaikutukset (pdf, 918 kt)

Meluspektrikortit yhteisvaikutukset

Mikonkeitaan tuulivoimaloiden matalataajuinen meluraportti (pdf, 54 kt)

Raportit melumallinnuksista

Raportit varjostusmallinnuksista

Julkaistu 21.3.2013 klo 0.00, päivitetty 29.5.2019 klo 11.53