Hyppää sisältöön

Ympäristökasvatuksen alueelliset yhteistyöryhmät

Valtakunnallinen webinaari 5.5.2021

Kestävän tulevaisuuden taidot - kunta oppimisen ytimessä -webinaari järjestetään keskiviikkona 5.5. Tilaisuudessa keskustellaan ja kuullaan esimerkkejä siitä, miten kestävän kehityksen kasvatus voidaan saada kunnassa toteutumaan kattavasti ja laadukkaasti. Tervetuloa! Lisätietoja: Kestävän tulevaisuuden taidot - kunta oppimisen ytimessä (avi.fi) 

Kestävän kehityksen edistämisessä jos missä on yhteistyö tarpeen. Lähes joka puolella Suomea toimii alueellinen ympäristökasvatuksen, ympäristötietoisuuden tai kestävän kehityksen kasvatuksen yhteistyöryhmä tai -verkosto.

Nämä ryhmät tuovat saman pöydän ääreen monenlaiset, samalla alueella toimivat kestävän elämäntavan edistäjät. Tuloksena on konkreettisia yhteistyöprojekteja ryhmän organisaatioiden kesken, alueellisia koulutuspäiviä, näkyvyyttä ja vaikuttavuutta - ja kannustusta jokaisen mukanaolijan omaan työhön. Kullakin ryhmällä on oma tapansa toimia.

Ryhmien perustamiseen kannustettiin Suomen kestävän kehityksen toimikunnan koulutusjaoston julkaisussa "Kestävää kehitystä edistävän kasvatuksen ja koulutuksen strategia ja sen toimeenpanosuunnitelma vuosille 2006–2014". Moni ryhmä käynnisti toimintansa tuolloin. ELY-keskukset (aiemmin alueelliset ympäristökeskukset) ovat useilla alueilla toimineet ryhmän koollekutsujina. Myös monet muut organisaatiot ovat ottaneet verkostoissa vetovastuuta.

Jos yhteistyö kiinnostaa, ota yhteyttä oman alueesi ryhmään!

Yhteistä verkostotyön osaamisen kehittämistä 2020 - 21

Uusien alueellisten ympäristökasvatusverkostojen perustamista tuetaan ja olemassa olevien verkostojen toimintaa kehitetään vuosien 2020 - 21 aikana valtakunnallisessa Sillanrakentajat-hankkeessa. Hankkeen aikana kartoitetaan verkostojen kohtaamia haasteita ja kehitetään menetelmiä toiminnan parantamiseen sekä yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseen. Hanketta koordinoi Kuopion luonnontieteellinen museo. Yhteyshenkilönä toimii luontopedagogi Mari Wikholm (etunimi.sukunimi@kuopio.fi). Aineistot julkaistaan keväällä 2021 tällä sivustolla.

Julkaistu 16.10.2018 klo 16.24, päivitetty 14.4.2021 klo 10.13