Vesitilanne ja ennusteet

paikkakohtainen vesitilanne

Uudet vesitilannekartat löydät kehitteillä olevasta vesi.fi-palvelusta.

Vedenkorkeus

Vedenkorkeus

Selite

Selite

 

 

Loppuviikon sateet nostavat taas jokien vedenkorkeuksia tulvimaan Uudellamaalla, Lounais-Suomessa ja länsirannikon vesistöissä (Tulvakeskus 20.2.)

Parin päivän vähäsateisen jakson johdosta viikonvaihteessa tulvahuipussaan olleet joet ovat nyt pääosin laskussa etelä- ja länsirannikon vesistöissä ja Lounais-Suomessa.  Kymi- ja Kokemäenjoen alaosilla virtaamat ovat vielä suuria. Loppuviikolle ennustetut sateet voivat nostaa vedenkorkeuksia uudestaan lauantain ja sunnuntain aikana, paikoin tulvakorkeuksiin esimerkiksi Kokenmäenjoen alajuoksulla. Lue lisää vedenkorkeudesta tai tutustu hydrologisiin havaintoihin.

ELY-keskusten tiedotteita:

Lapissa lunta paikoin tavallista enemmän, hallien kattojen lumikuormaa syytä tarkkailla  (17.2.2020)

Etelä edelleen lumeton Vaasa–Porvoo-linjan eteläpuolella. Oulu–Joensuu-linjan eteläpuolella lunta on ajankohtaan nähden huomattavasti tavallista vähemmän, vesiarvona mitattuna enimmäkseen vain 10 - 30 mm. Kittilä–Ivalo-alueella lumikuorma on poikkeuksellisen suuri, yli 250 kg/m2, ja lähentelee normaalia vuoden maksimia. Lumikuormat ovat edelleen kasvussa. Raskas lumikuorma on mahdollinen ongelma suurille hallirakennuksille. Niiden lumikuormaa olisi syytä keventää. Pientaloissa riskinä on lähinnä katolta putoava lumi. Pientalojen katot kestävät hyvin suuretkin lumikuormat. Lumenpudottajalle suurin riski on katolta putoaminen, joten turvavälineiden on oltava käytössä.  Lisää lumitilanteesta

Etelä-Suomen suurilla järvillä ei yhtenäistä jääpeitettä tai jää on heikkoa, Pohjois-Suomen jäätilanne tavanomainen (11.2.)

Etelä- ja Lounais-Suomessa heikko jääkeli jatkuu viime päivien pakkasten jälkeen. Suuret järvet ovat edelleen ilman yhtenäistä jääpeitettä tai jääpeite on liian heikkoa mittauksen tekoon. Lauhan sään ja sateen vuoksi jäillä liikkuessa on oltava erityisen varovainen ja varmistuttava jään kantavuudesta kulkureitillä. Lue lisää vesistöjen jäänpaksuudesta

Lisätietoa

Julkaistu 17.2.2020 klo 16.43, päivitetty 20.2.2020 klo 11.28