Hyppää sisältöön

Lounais-Suomen ympäristökasvatusverkosto

Lounais-Suomen ympäristökasvatusverkostolla on tavoitteellinen näkemys toiminnan kehittämisestä ja yhteistyöstä. Verkoston jäsenet tekevät käytännön ympäristökasvatustyötä ja jakavat sitä koskevaa tietoa.

Lounais-Suomen ympäristökasvatusyhteistyö 2017 – 2021

Ympäristökasvatuksen verkoston toiminnan tukena on 13.12.2016 hyväksytty toimintaohjelma vuosille 2017–2021. Sen pääteemana on kestävyys: luonnonympäristön ja kulttuuriympäristön arvot ja kehitys sadan vuoden takaisesta tähän päivään ja sata vuotta tästä eteenpäin.

Ympäristössä tapahtuvat muutokset ovat hitaita, mutta toisaalta ihmisen aiheuttamat vaikutukset pitkäkestoisia. Kestävyys näkyy maisemassa, rakennuksissa, luonnossa, lajeissa, vesissä. Kestävyys on kiertotaloutta ja kestävää kuluttamista.

Yhteistyötä koodinoivat Varsinais-Suomen ELY-keskus, Valonia ja Satakunnan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä.

 
 
 
 
 
 
 
 
Ympäristökasvatus tunnus
 

Toimintaohjelma keskittyy kahteen teemaan

1. Maisemat, luonnonalueet ja kulttuurihistorialliset kohteet - sadan vuoden arvot

2. Kestävä kuluttaminen ja kiertotalous - taitoa pienestä pitäen

Yhteinen tunnus

Käytössämme on yhteinen kehrätunnus. Aineisto on tarjolla kaikkien ympäristökasvatustyötä tekevien käyttöön.

Tunnuksen käyttö vahvistaa ympäristökasvatuksen merkitystä ja tuo esille sen monimuotoisuuden. Tunnus lisää ympäristökasvatuksen tunnettuutta.

Lounais-Suomen ympäristöohjelman tavoitteet ja ajakohtaiset ympäristöasiat ovat esillä alueen omassa verkkopalvelussa www.ymparistonyt.fi. Palvelussa on oma teemaosionsa ympäristökasvatukselle.

Julkaistu 29.1.2018 klo 14.57, päivitetty 5.2.2018 klo 15.22