Satakunnan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmä

Satakunnan ympäristökasvatuksen yhteistyöryhmän tavoitteena on edistää ympäristökasvatukseen ja -tietoisuuteen liittyvää tiedonvaihtoa maakunnassa ja toimia aihepiirin liittyvänä kohtauspaikkana. Ryhmä kokoontuu 2–3 kertaa vuodessa.

Ryhmän toimintaa koordinoitiin vuosina 2006–2014 lähinnä Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman vetämissä EAKR-hankkeissa. Hankkeiden loputtua toimintaa päätettiin jatkaa ryhmän toivomuksesta keväällä 2015. Satakuntaliitto otti vastatakseen ryhmän sihteeriyden ja puheenjohtaja on Porin kaupungin elinvoima- ja ympäristötoimialalta.

Vuonna 2020 ryhmä kokoontui kaksi kertaa. Osallistujien ajankohtaisten kuulumisten ohella aiheina olivat mm. Satakunnan ilmasto- ja energiastrategian päivittäminen ympäristökasvatuksen näkökulmasta, lähiluonto ja ELY-keskuksesta haettavana olleet ympäristökasvatuksen hankeavustukset.

Satakuntaliitto on myös pyrkinyt edistämään kuntien, viranomaisten, sidosryhmien ja tutkimuksen välistä ympäristöntutkimukseen liittyvää yhteistyötä järjestämällä Ympäristöntutkimus ja Satakunta -verkostoitumistapahtuman parin vuoden välein.

Satakunta on mukana myös laajemmassa Lounais-Suomen yhteistyössä:

Yhteystiedot:

Ympäristösuunnittelija Heli Välimaa, Porin kaupunki, sähköposti: etunimi.sukunimi@pori.fi

Ympäristöasiantuntija Anne Savola, Satakuntaliitto, sähköposti: etunimi.sukunimi@satakunta.fi

Julkaistu 2.6.2021 klo 15.15, päivitetty 3.6.2021 klo 9.21