Särkiruokien maku yllätti kokkaajat positiivisesti ympäri Suomen!
Särki sisältää runsaasti proteiinia sekä muiden kalojen tapaan hyviä rasvoja ja D-vitamiinia. Särkikalojen hyödyntäminen on lisäksi ekoteko! Martat järjestivät yhdessä Suomen ympäristökeskuksen koordinoiman valtakunnallisen Vesistökunnostusverkoston kanssa vuonna 2017 Ruokaa särjestä –kurssin, jossa opittiin valmistamaan herkullista ruokaa särjestä sekä perinteisin että uusin reseptein. Kurssilla vesistökunnostuksen asiantuntijat kertoivat, miten särjen syöminen auttaa lähivesistöä.
Kurssi järjestettiin Lappeenrannassa, Oulussa, Joensuussa, Hämeenlinnassa, Tampereella ja Lahdessa. Katso kuvia Facebookista: Oulu ja Hämeenlinna.
Tutustu kursseilla käytettyihin resepteihin ja kokkaa särkeä!
