Pohjavesialueet - Etelä-Pohjanmaa, Pohjanmaa ja Keski-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueen pohjavesialueet on vuosina 2018-2021 luokiteltu uudistuneen vesienhoidon ja merenhoidon järjestämisestä annetun lain mukaiseksi. Pohjavesialueiden tiedot on tallennettu ympäristönsuojelun tietojärjestelmään (syke.fi/avointieto). Pohjavesialueiden valtakunnallinen paikkatietokanta päivittyy vain kahdesti vuodessa, joten viimeisimmät muutokset ovat nähtävillä vasta joulukuussa 2021. Alla on kaikkien pohjavesialueiden ajantasaiset pdf-muotoiset kartat kunnittain jaoteltuna.

Pohjavesialueet rajataan ja luokitellaan parhaan saatavilla olevan tiedon perusteella. ELY-keskus voi muuttaa pohjavesialueiden rajauksia ja luokituksia uuteen tietoon perustuen. Pohjavesialueen rajausta tai luokitusta voidaan muuttaa esimerkiksi, mikäli vedenotto alueelta alkaa tai loppuu tai saadaan uutta tietoa alueen hydrogeologiasta tai pohjavedestä riippuvaisista ekosysteemeistä. Pohjavesialueiden rajaus- ja luokitusmuutosehdotuksista järjestetään aina kuuleminen.

Lisätietoja:

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Uuden luokituksen mukaiset pohjavesialueet kunnittain

Alajärvi

Alavus

Evijärvi

Halsua

Ilmajoki

Isojoki

Isokyrö

Kannus

Karijoki

Kauhajoki

Kauhava

Kaustinen

Kokkola

Korsnäs

Kristiinankaupunki

Kruunupyy

Kuortane

Kurikka

Laihia

Lappajärvi

Lapua

Lestijärvi

Luoto

Maalahti

Mustasaari

Närpiö

Pedersöre

Perho

Pietarsaari

Seinäjoki

Soini

Teuva

Toholampi

Uusikaarlepyy

Vaasa

Veteli

Vimpeli

Vöyri

Ähtäri

Pohjavesialueet kartalla

Kunnan nimeä klikkaamalla pääsee tutustumaan ko. kunnan pohjavesialueisiin Paikkatietoikkuna-karttapalvelussa. Karttaa voi liikuttaa ja tarkentaa. Pohjavesialueille on määritelty esitysmittakaavat Paikkatietoikkunan karttaikkunassa. Tämä johtaa siihen, että zoomatessa karttaa tätä pienempään mittakaavaan pohjavesialuerajat häviävät karttaikkunasta.

Tarkempia tietoja kustakin pohjavesialueesta saa klikkaamalla karttaa ko. pohjavesialueen kohdalta. Karttaikkunan alareunasta voi käydä vaihtamassa pohjakartaksi maastokartan ko. painikkeella.

Julkaistu 18.8.2021 klo 8.32, päivitetty 15.3.2022 klo 11.41