Asuminen ja ympäristö SuomiAreenalla

SuomiAreena lähestyy

Aranda laiturissaAranda avoinna yleisölle © Riku Lumiaro

Tapahtuma järjestetään Porissa 12.–19.7.

Tänä vuonna ympäristöministeriö toimii SuomiAreenaa tuottavan MTV:n pääyhteistyökumppanina. Ensimmäistä kertaa keskusteluilla on kaksi pääteemaa, asuminen ja ympäristö, jotka ovat vahvasti esillä koko ympäristöhallinnon ohjelmassa. Tule seuraamaan muun muassa ilmastoon, lähiöasumiseen, hiilineutraaliin tulevaisuuteen sekä Itämereen liittyviä lavakeskusteluja.

SuomiAreenan aikana Suomen ympäristökeskuksen merentutkimusalus Aranda ankkuroituu Porin Mäntyluotoon. Aluksella on yleisölle avoimet ovet ja sen kannella 50 onnekkainta pääsee myös risteilemään Porin edustalle ja nauttimaan ainutlaatuisista merimaisemista. Tämän lisäksi Itämerikylässä voi sukeltaa meren saloihin. SuomiAreenan parhaimmat luontovinkit puolestaan kuulee Metsähallituksen luontopalveluiden luotsaaman Retkitohtorin vastaanotolla.

Lämpimästi tervetuloa Poriin!

Korkean tason ilmastokeskustelu SuomiAreenalla: Toivoa ilmastokriisin ratkaisemiseksi on 17.7.2014
Ympäristöministeri Ville Niinistön Porin SuomiAreenalle kutsuma paneelikeskustelu ”Low-Carbon Future – From Pledges to Concrete Action” pohjusti syyskuussa 2014 New Yorkissa järjestettävää YK:n pääsihteerin korkean tason ilmastokokousta.
Lue lisää
SuomiAreenalla pohdittiin lähiöiden renessanssia 16.7.2014
SuomiAreenalla pohdittiin tänään kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitasen johdolla asumisen tulevaisuutta lähiöiden näkökulmasta. Keskustelussa todettiin, että lähiöiden uudistamisessa on tärkeää kehittää koko aluetta, ei vain yksittäisiä rakennuksia, vastaamaan sitä, mitä ihmiset tulevaisuudessa asumiselta haluavat.
Lue lisää
SYKE innostaa kansalaisia tieteen tekemiseen Porin SuomiAreenassa 14.7.2014
Kansalaistiede on tieteellisen tutkimuksen uusin trendi. Siinä tutkimusta toteutetaan harrastajatieteilijöiden avustuksella ja hyödyntäen uuden teknologian tarjoamia mahdollisuuksia.
”Aineistonkeruun tärkein työkalu on taskussasi”, Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi kiteyttää älypuhelinten kasvavan roolin tutkimuksessa. SYKE on mukana Porin SuomiAreenassa innostamassa kansalaisia mukaan ympäristöntutkimukseen.
Lue lisää

Tiedotteet

RSS
Lisää tiedotteita
Julkaistu 27.5.2014 klo 13.40, päivitetty 9.7.2014 klo 13.05