Resurssiviisas Varsinais-Suomi

Kiertotalousprosessikaavio
 

Varsinais-Suomen ELY-keskus on aktiivinen kiertotalouden edistäjä ja etsii uusia tapoja resurssien kestävään käyttöön. Kiertotalouden keskeisenä tavoitteena on säästää luonnonvaroja ja hyödyntää materiaalit tehokkaasti ja kestävästi: tuotteet suunnitellaan niin, että jätteen synty minimoidaan ja kaikki materiaalit pystytään käyttämään uudelleen – tuotetta huoltamalla, uudistamalla sekä lopulta purkamalla osiin ja osat uudelleen hyödyntämällä.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on mukana vuoden 2019 Frush-tapahtumassa 18.-19.9.

Teemoina tapahtumassa ovat kiertotalouden pullonkaulat ja materiaalivirtojen visualisointi sekä ravinnekierrätys osana resurssiviisasta kiertotaloutta.

 

Kiertotalous- ja materiaalitehokkuus maakunnassa –hankkeessa edistetään kiertotaloutta Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Hankkeessa kartoitetaan kiertotalouden nykytilaa, levitetään tietoa ja luodaan työkaluja kiertotalouden periaatteiden entistä tehokkaampaan hyödyntämiseen kahdessa maakunnassa. Luotuja toimintamalleja hyödynnetään jatkossa lounaisen Suomen lisäksi myös muilla aluille.

 

Ravinneneutraali kunta (RANKU) on ravinnekierrätyksen toimintamalli kunnille. Toimintamalli jäsentää kuntien mahdollisuuksia tarttua ravinnekierrätykseen osana resurssiviisasta kiertotaloutta.

Julkaistu 14.6.2019 klo 13.30, päivitetty 14.6.2019 klo 14.04