Alueellista jätevesineuvontaa saatavilla

Haja-asutusalueilla on käynnissä lukuisia neuvontahankkeita, joilla tarjotaan asukkaille neuvontaa puhelimitse, infotilaisuuksissa ja kiinteistökohtaisena neuvontana. Lisätietoja myös oman kunnan ympäristöviranomaisilta.

Tehostamalla jätevesineuvontaa pyritään varmistamaan, että kiinteistöjen omistajat saavat luotettavan tiedon siitä, tarvitseeko oman kiinteistön jätevesien käsittelyä parantaa.

UUSIMAA
LINKKI-hanke Jätevesineuvontaa Länsi-Uudenmaan kuntien alueella.
Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Vantaanjoen valuma-alueen kunnille -hanke Puhelin- ja sähköpostineuvontaa, neuvontapisteitä ja kiinteistökohtaista neuvontaa Vantaanjoen valuma-alueen kunnille.
Neuvo Lapinjärvi-Loviisa 2019 Hanke tarjoaa jätevesien käsittelyyn liittyvää neuvontaa puhelimitse, sähköpostitse ja tapahtumissa Lapinjärven ja Loviisan alueilla.
VARSINAIS-SUOMI JA SATAKUNTA
VALONIAn neuvontapalvelut VALONIA auttaa ja neuvoo jätevesiyhteistyössä mukana olevien Varsinais-Suomen kuntien asukkaita ja mökkiläisiä jätevedenkäsittelyyn liittyvissä kysymyksissä sekä neuvoo yrittäjiä ja viranomaisia.
HAKKU-hankkeen neuvontapalvelut HAKKU-hanke tarjoaa kiinteistökohtaista neuvontaa jätevesiyhteistyökunnissa: Kaarina, Kustavi, Laitila, Loimaa, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.
Jätevesineuvontaa Satakunnassa (JÄNES) Hankkeessa tarjotaan yleisneuvontaa yhteistyössä kuntien viranomaisten kanssa. Lisäksi annetaan kiinteistökohtaista neuvontaa koko Satakunnan alueella.
HÄME
Hämeen haja-apu -hanke Hanke tekee yleis- ja kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Kanta-Hämeessä sekä tarjoaa puhelin- ja sähköpostineuvontaa alueen asukkaille ja mökkiläisille.
NEUVO Päijät-Häme -hanke Jätevesien käsittelyyn liittyvää neuvontaa pääosin puhelimitse, sähköpostitse ja tapahtumissa Päijät-Hämeessä.
PIRKANMAA
Pirkanmaan haja-apu -hanke Hanke tekee yleisneuvontaa Pirkanmaalla ja tarjoaa alueen asukkaille ja mökkiläisille puhelin- ja sähköpostineuvontaa sekä tarvittaessa kiinteistökohtaistaneuvontaa.
ETELÄ-POHJANMAA, KESKI-POHJANMAA ja POHJANMAA
Pohjanmaan Jässi Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa yhteistyössä alueen kuntien kanssa sekä yleisneuvontaa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella.
KESKI-SUOMI
Haja-asutuksen jätevesineuvonta Keski-Suomessa -hanke Hankkeessa annetaan jätevesineuvontaa kiinteistökohtaisilla neuvontakäynneillä, puhelimitse, sähköpostilla, kyläilloissa ja tapahtumissa. Toiminta-alueena on koko Keski-Suomi.
ETELÄ-SAVO
Omavesi – Oikeaa tietoa maaseudun vesihuollosta Hanke tarjoaa puolueetonta ja ilmaista neuvontaa ja tiedotusta haja-asutusalueiden vesihuollosta viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla koko Etelä-Savon maakunnan alueella.
KAAKKOIS-SUOMI
Lappeenrannan seudun Jässi Jätevesineuvontaa Lappeenrannan seudulla (Lappeenrannassa, Taipalsaarella, Lemillä ja Savitaipaleella).
Imatran seudun Jässi Jätevesineuvontaa Imatran seudulla (Imatralla, Parikkalassa, Rautjärvellä ja Ruokolahdella).
Neuvo Kymi -hanke Jätevesien käsittelyyn liittyvää neuvontaa pääosin puhelimitse, sähköpostitse ja tapahtumissa Kymenlaaksossa.
POHJOIS-SAVO
Jätevesineuvontaa Pohjois-Savon haja-asutusalueilla Yleisneuvontaa ja kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Pohjois-Savon alueella.
POHJOIS-KARJALA
Pohjois-Karjalan Jässi Hankkeessa annetaan kiinteistökohtaista neuvontaa, yleisneuvontaa kesätapahtumissa ja kyläilloissa sekä puhelin- ja sähköpostineuvontaa. Hankealueena koko Pohjois-Karjalan maakunta.
POHJOIS-POHJANMAA
ProAgria Oulu neuvontahanke Hankkeen neuvonta on tarkoitettu jo olemassa oleville kiinteistöille Pohjois-Pohjanmaan alueella. Neuvontaa voivat hyödyntää sekä vakituiset että kesäasukkaat.
KAINUU
Kainuun jätevesihanke Hanke organisoi yleisneuvontaa yleisötilaisuuksien muodossa sekä kiinteistökohtaista neuvontaa.
VALTAKUNNALLISTA NEUVONTAA
Käymäläseura Huussi ry Kuivakäymäläneuvontaa
Omakotiliitto ry Omakotiliitto tarjoaa haja-asutusalueen valtakunnallista jätevesineuvontaa puhelimitse torstaisin klo 19-20 numerosta 010 80130.
Julkaistu 2.9.2013 klo 13.32, päivitetty 18.4.2019 klo 12.59