Muiden rakennusosien korjaukset

Rakennuksen kunnossapito käsittää huolehtimisen koko kiinteistöstä ja sen osista. Vanhat, rakenteiltaan ja energiataloudeltaan toimivat ikkunat on edullisinta kunnostaa. Jos ikkunat ovat kestäneet yli 80 vuotta, ovat ne teknillisiltä ominaisuuksiltaan ja kulttuurihistoriallisesti sellaiset, että ne kannattaakin korjata.

Jos rakennuksen alapohjan rakenteissa havaitaan kosteusvaurioita, on syytä ryhtyä toimenpiteisiin. Sokkelivauriot ovat kosteudesta aiheutuvia pinnoitteen irtoamisia. Kun sokkelista irtoaa kosteuden vaikutuksesta maalia, sitä ei pidä korvata tiiviillä maalilla tai muulla pinnoitteella. Sen seurauksena kosteus nousee rakenteessa korkeammalle.

Mikäli maaperässä epäillään radonia, on asia syytä tutkia. Tiivistämällä maata vasten olevia rakenteita voidaan estää radonin pääsy asuntoon.

Myös katto vaatii säännöllistä huoltoa ja tarkkailua. Eniten kuluttava aika on syksystä kevääseen eli lehtien putoamisesta jäiden lähtöön. Kattovuodot paljastuvat useimmiten syyssateiden ja talven loskakelien aikaan tai keväällä lumien sulaessa.

Julkaistu 30.6.2016 klo 10.19, päivitetty 23.10.2015 klo 15.22