Korjaushanke

Klaneettitie
    © Pentti Hokkanen

Säännöllinen ja oikea-aikainen kiinteistön ylläpito ja huolto pidentävät rakennusosien käyttöikää ja vähentävät korjaustarvetta. Jokainen rakennus edellyttää kuitenkin aika ajoin myös mittavampia korjaustoimenpiteitä. Hankkeen toteuttaminen on taloyhtiölle voimanponnistus, joka valmistuessaan kuitenkin palkitsee talon asukkaat. Monelta vaivalta ja ongelmalta säästyy, kun hanke valmistellaan huolellisesti ja käytetään projektinjohdossa, suunnittelussa ja toteutuksessa asiantuntevaa apua.

Korjaushanke tarjoaa mahdollisuuden myös asuttavuuden ja viihtyisyyden parantamiseen sekä laatutason nostoon, oli tavoitteena sitten energiatehokkuus, esteettömyys tai sisäilman laatu. Parhaimmillaan korjaushankkeet kytkeytyvät osaksi taloyhtiön suunnitelmallista ylläpito- ja korjaussuunnitelmaa tai talon kehittämisstrategiaa.

Tämän osion kirjoittamiseen ovat osallistuneet yksikön päällikkö Atte Stambej Vahanen Oy:stä, DI Mikko Tarri Julkisivuyhdistyksestä, toimittaja Sampsa Heilä, DI Petri Mattila sekä arkkitehti Anneli Lyytikkä

Julkaistu 1.11.2018 klo 11.48, päivitetty 1.11.2018 klo 11.35