Hyppää sisältöön

Maisemalaitumen monet mahdollisuudet

Kunnostimme maisemalaitumia yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Eläimet ovat kustannustehokkaita ja ympäristöystävällisiä maisemanhoitajia. Hoidettu maisema tuo viihtyisyyttä maaseutukyliin. Laidun päiväkodin, koulun tai vanhainkodin lähellä lisää hyvinvointia, hoitaa ja virkistää.

Eläimet tuovat iloa asutuksen keskelle

Kajaanin kaupunkilaidunkokeilu sai hyvän vastaanoton. Lampaat laidunsivat kesät 2013 ja 2014 kaupungin virkistysalueella Vimpelinlammella. Lampaiden luona kävi päivittäin kymmeniä lapsiperheitä ja muita eläinten ystäviä. Kaupunkilaidun pyörii jatkossakin Kajaanin kaupungin, lampuri Anni Huuskon, Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistyksen sekä läheisen Huuhkajavaaran päiväkodin vanhempainyhdistyksen yhteistyöllä.

Vimpelinlampi.JPG
© Aili Jussila.

 

Laiduneläimet museon ympäristönhoitajina

Kotiseutuyhdistys Totto ry huolehtii Rovaniemen Kotiseutumuseosta. Laajan pihapiirin hoito raivaamalla ja niittämällä koettiin rakennusten kunnossapidon ohessa työlääksi. Sopivat alueet aidattiin laitumiksi, jonka jälkeen Rovaniemen Ratsastuskeskuksen hevoset ja Pirjo Gullstenin lampaat ovat pitäneet pihapiirin matalana ruokapalkalla. Laiduneläimet houkuttelevat lapsiperheitä tutustumaan Kotiseutumuseon toimintaan.

IMG_5209.JPG
© Auno Rintamäki.                                      

Julkaistu 13.11.2013 klo 12.08, päivitetty 18.11.2019 klo 12.31