Hyppää sisältöön

Maisema matkailutuotteena

Perinnemaisemien hoito palvelee parhaimmillaan matkailua, virkistyskäyttöä ja luonnonsuojelua. Hankkeessa ideoimme muutamilla pilottikohteilla matkailu- ja maaseutuyrittäjien kanssa kulttuuriympäristöjen käyttöä osana ohjelmapalvelua.

 

Kyytto_Marjut.jpg
© Marjut Kokko.
Sotkamon Naapurivaaralla on laajalti vanhoja niittyjä ja hakamaita, joita on kunnostettu ja otettu uudelleen laidunkäyttöön. Useilla kymmenillä hehtaareilla laiduntaa kainuunharmas -suomenlampaita ja kyyttöhiehoja. Nyt perinnemaisemien; monipuolisen luonnon ja laiduntavien eläinten ympärille on viriämässä myös matkailutoimintaa. Lisää Naapurivaaran kyyttöjen ja suomenlampaiden elämästä voi lukea Maajustiinan blogista.

 

Maisema matkailutuotteena lampaat safarien veneessä_Marjut Kokko_pieni.jpg Matkailu_lounas Kotisaaressa_Lapin Safarit_pieni.jpg

Rovaniemen Kotisaari on maisemakohde keskellä kulttuurikaupunkia. Lampaat kulkevat Lapin Safarien jokiveneillä työmaalleen. © Marjut Kokko, Lapin safarit.

 

Maisema matkailutuotteena_ratsastaja ja ratsut uimareissulla_Jouko Iivari.jpg
Ounasjoen tulvaniittyjen hoito monipuolisti lajistoa ja antoi ainutlaatuisen toimintaympäristön Ounasjoen Eräratsuille. © Jouko Iivari.

 

© Marjut Kokko.

Lampaat kaupunkimaisemassa_Mika_Koivisto.jpg, Lampaat kaupunkimaisemassa_Mika_Koivisto.jpg

© Mika Koivisto.
Rovaniemen Koivusaari kunnostettiin uudelleen laitumeksi. Kaupunkilaiset ja matkailijat nauttivat vesimaisemasta laitumen läpi kulkevalla luontopolulla.

Julkaistu 13.11.2013 klo 11.22, päivitetty 18.11.2019 klo 12.39