Kuntien arvokkaat luontotyypit

YMPARISTO.FI UUDISTUU

Uudistettu ymparisto.fi-palvelu julkaistaan maaliskuun loppuun mennessä

Uudistettu ymparisto.fi-verkkopalvelu julkaistaan maaliskuun viimeisellä viikolla, viikolla 13. Uudistuksen tärkeimmät muutokset koskevat sisältöä. Ymparisto.fi:hin on toteutettu käyttäjille uusia, käyttökokemusta parantavia toiminnallisuuksia. Myös sivuston ilme on uudistettu ja julkaisujärjestelmä vaihdettu. Valtaosa nykyisen ymparisto.fi:n osoitteista muuttuu, mutta tärkeät lyhytosoitteet toimivat jatkossakin. Lue lisää

 

 
Kunnissa on paras paikallinen asiantuntemus oman alueen luonnon erityispiirteistä. Luonnolla on keskeinen sija kuntalaisten arjen hyvinvoinnissa, minkä lisäksi se tarjoaa perustan yhteiskunnan kestävälle kehitykselle. Kuntien arvokkaat luontotyypit -kampanjassa on tuotettu viestintämateriaalia eri puolella Suomea tyypillisistä suojelunarvoisista luontotyypeistä. Kampanja toteutettiin ensimmäisen luontotyyppien uhanalaisuusarvioinnin jälkeen.

Keinot luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat monelta osin kuntien käsissä, sillä kunnilla on mahdollisuus yhdistää maankäytön suunnittelu ja luonnon monimuotoisuuden suojelu ja kestävä käyttö arkipäivän päätöksenteossa.

Suomessa on monta esimerkkiä siitä, että pitkäjänteisillä ja oikein kohdistetuilla toimenpiteillä pystytään hidastamaan luonnon monimuotoisuuden katoa. Näitä esimerkkejä toivomme lisää.

 

 

Luontotyyppien kuvailulehtiset

Kuvailulehtiset ovat pdf-tiedostoja. Osa niistä on käännetty ruotsiksi. 

Ahvenanmaa

Etelä-Karjala

Etelä-Pohjanmaa

 

 

Etelä-Savo

Kanta-Häme

Kainuu

Keski-Pohjanmaa

Keski-Suomi

Kymenlaakso

Lappi

 

 

Pirkanmaa

Pohjanmaa

Pohjois-Karjala

Pohjois-Pohjanmaa

Pohjois-Savo

 
 

Päijät-Häme

Satakunta

Uusimaa

Varsinais-Suomi

Julisteet

Ohessa neljä samanlaista, eri luontotyyppikuvalla olevaa julistetta (pdf). Tulosta vapaasti käyttöösi tai jakeluun.

Lisätietoja

Ryhmäpäällikkö Anne Raunio, Suomen ympäristökeskus SYKE, puh. 0295 251 547, etunimi.sukunimi@syke.fi

 

 

Julkaistu 12.2.2019 klo 14.30, päivitetty 4.12.2020 klo 11.49