Hyppää sisältöön

Läntisen Suomen vesihuoltostrategia 2050

Läntisen Suomen alueelle laaditaan yhteinen, vuoteen 2050 ulottuva vesihuoltostrategia.

Strategia kattaa Kanta-HLäntisen Suomen vesihuoltostrategia alueen kartta.ämeen, Pirkanmaan, Satakunnan, Varsinais-Suomen sekä Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. Hanketta koordinoivat alueen ELY-keskukset (Varsinais-Suomi, Häme, Etelä-Pohjanmaa ja Pirkanmaa).

 

Hankkeen tavoitteena on selvittää, millainen on hyvä ja toimiva vesihuolto vuonna 2050 ja millaisilla toimilla siihen päästään. Hanke alkoi vuoden 2020 alussa ja valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

Strategiatyössä huomioidaan valtakunnalliset vesihuoltoon liittyvät strategiat, ohjelmat ja visiot, kuten kansallinen vesihuoltouudistus sekä vesienhoidon ja merenhoidon tavoitteet ja toimenpiteet. Vesihuoltostrategian toteutumisen tueksi laaditaan ELY-keskusten alueille omat toimenpideohjelmat ja näiden sisältämät tavoitteet 7-10 vuoden ajanjaksoille.

 

Osallistu kyselyyn!

Nyt haluamme kuulla sinun ajatuksiasi alueesi vesihuollosta! Vastaa muutamaan lyhyeen kysymykseen ja olet mukana tukemassa tärkeää kehitystyötä. Vastauksista koostetaan yhteenvetoja, joista ei ilmene yksittäisen vastaajan antamia tietoja. Kysely on vain suomeksi. Tue vesihuollon kehittämistä - vastaa kyselyyn: https://webropol.com/s/lantisensuomenvesihuolto2050

Julkaistu 31.3.2020 klo 9.35, päivitetty 6.8.2020 klo 14.12