Suoluontotyyppien havainnoinnin perusilmoitus

Huomautus sivuston käyttäjille:

Tämä sivusto ja sen avulla toteutettava havainnointi on vielä testausvaiheessa. Kysymyslomakkeita ja sivuja muutellaan ja niiden toimivuutta arvioidaan saadun palautteen perusteella. Palveluita koekäyttävä testausryhmä voi lähettää palautetta ja kehitysehdotuksia osoitteeseen

havaitsemaan -yhteysosähköpostiosoite havaitsemaan@ymparisto.fi

Luontotyypin havaintopaikan tunnusnumeroksi tulee Luontotyypin havaintopaikan ilmoituksen ID -numero. Sen saat  esiin alla olevaalla kartalla "Kartta: Luontotyyppien havaintopaikat" olevaa tätä ilmoitettua paikkaa koskevaa symbolia klikkaamalla, kohdasta "Havainnon ID"

 

Voit tallentaa ylle latautuvalla lomakkeella tarvittaessa useampiakin paikkoja, joihin voit yhdistää vastattuja aiheitasi kirjaamalla kenttään "Havaintopaikan tunnusnumero" kyseisen tunnusnumeron.

Seuraavat toimenpiteet

Yllä olevan lomakkeen kenttäkerroksen havaintoa on tyypillisesti syytä tarkentaa: Ilmoita havaintosi: Suon kenttäkerroksen täydentävä havainto

Jos tältä havaintopaikalta ei tehdä lisää havaintoja, siirry seuraavalle määritellylle havaintopaikalle, tai määrittele uusi sellainen. Eri tyyppisten luontokartoitus- ja arviointihavaintojen havaintolomakkeet kannattaa havainnoida ja täyttää samoilla yhteisillä pakoillaan.

Seuraavat havaintopaikat on voitu jo valmiiksi määritellä kartalle:

Kartta: Luontotyyppien havaintopaikat

Seuraavaksi tavallisesti täytetään jokin seuraavista lomakkeista: 

  1. Luo uusi havaintopaikka: Luontotyypin havaintopaikan tiedot
  2. Tee uusi suoluonnon perushavainto: Ilmoita havaintosi: Suoluontotyyppien havainnoinnin perusilmoitus
  3. Tarkemmat suotyypin havainnot: Tulossa syksyllä 2019

Takaisin suoluonnon havainnoinnin kampanjasivulle:

  1.  Luontotyyppien kartoituksen kansalaishavainnot: Suot

 

Julkaistu 6.6.2019 klo 14.30, päivitetty 5.7.2019 klo 16.16