Ruovikkojen laajuuden ja sijainnin havainnointi

Karttaan merkitään havainnon paikka kartalla näkyvällä ristillä: Jos ilmoitat muun kuin sijaintipaikkasi, klikkaa lukkosymbolia kartan vasemmassa alakulmassa ja siirrä sitten risti havaitulle paikalle. Kartan tulee olla niin lähelle zoomattu, että karttanäytön alareunaan ilmestyy koordinaattitieto ja sijaintikunnan nimi, muuten sijainnin ilmoitus saattaa jäädä liian epätarkaksi.

Kartan oikeasta yläkulmasta saa vaihdettua karttanäkymäksi myös ilmakuvan "MML Ortokuva" -valinnasta. Siinä oleva tieto ruovikon levinneisyydestä saattaa olla useita vuosia vanha, tai vesikasvitilanne väärän vuodenajan mukainen: Ilmoita havaintoja joita näet luonnossa ja suunnista ne kohdalleen kartalla tai ilmakuvalla, ei päinvastoin!

 

 

Kartan latautumiseen saattaa kulua hetki: Odota että kartta ehtii latautua ja paikallistaa sinut. Ilmoitus on helpompi saada kohdalleen jos antaa sivustolle luvan käyttää paikannustietoasi.

Tieto ruovikon levinneisyydestä havaintopaikalla on havainnon lähettämiseksi pakollinen!  Tarvittaessa avaa kartan vasemman alalaidan lukkosymboli klikkaamalla ja siirrä kartan näytön keskikohdan risti havaitsemasi ilmiön sijaintipaikalle. Siten havaintosi paikka tallentuu varmasti oikein.

Kartta esittää ilmoitetut havainnot 100 viime päivän ajalta. Klikkaamalla havaintoa saat esiin sen tiedot.

Kartalla näkyvän aineiston lähde, sen tietojen käyttölisenssi ja lomakkeella ilmoitettujen tietojen tallennusaineisto:

reed_service_code_201806261536461 /  CC4.0-BY SYKE, CitobsDB kansalaishavainnot.fi 

Aineiston käyttöoikeudet ja vastuut, tietosuoja: SYKE CitobsDB käyttöehdot

Ilmoita kerätyssä aineistossa havaitsemistasi virheistä, kysy neuvoa ongelmatilanteissa tai lähetä parannusehdotuksia sähköpostilla osoitteeseen

havaitsemaan -yhteysosähköpostiosoite havaitsemaan@ymparisto.fi

Huomautus sivuston käyttäjille:

Tämä sivusto ja sen avulla toteutettava havainnointi on vielä testausvaiheessa. Kysymyslomakkeita ja sivuja muutellaan ja niiden toimivuutta arvioidaan saadun palautteen perusteella. Palveluita koekäyttävä testausryhmä voi lähettää palautetta ja kehitysehdotuksia yllä olevaan osoitteeseen

Julkaistu 20.5.2019 klo 14.56, päivitetty 9.3.2020 klo 15.01