Havaitsija- tai havaintokertatunnus kansalaishavaintojärjestelmissä

Avoimessa datassa näkyvä "pseudonyme" -tietokenttä on käytettävissä havaitsijoiden tietojen yhdistämistä varten kanslaishavaintojärjestelmää käyttäville hankkeille ja järjestelmille.

Käyttöliittymässä käyttäjille näkyvät tekstit

"Havaitsija- tai havaintokertatunnus" -infopalkki käyttöliittymässä on muiden lomakkeen kysymysten ja infopalkkien joukossa vapaavalintaisessa kohdassa (usein lopussa)

Ohjeteksti (?) käyttäjille tunnuksen käyttöön käyttöliittymissä


Tallenna tähän kenttään tiedon keräämisen järjestäjältä saamasi tunnus jolla merkitset tällä havaintokerralla merkitset tekemäsi havainnot. Mikäli sinulla ei ole tällaista tunnusta, jätä kenttä tyhjäksi.

 

Varoitus/ilmoitusteksti (!) käyttäjille käyttöliittymässä


Tähän kenttään ei saa kirjata nimiä, henkilötunnuksia tai muita havaitsijan tunnistamisen mahdollistavia henkilötietoja!

 

Käyttötarkoitus


Tähän kenttään kirjataan hankkeessa tai järjestelmässä sovitulla tavalla havaitsijan henkilö- ja havaintotietojen "pseudonymisointikoodi", jonka avulla luottamukselliset henkilötiedot voidaan yhdistää avoimiin havaintotietoihin jälkikäteen. Täytettävä tieto voi olla jopa havaintotapahtumakohtainen.
Kukin järjestelmä, hanke, projekti jne sopii omalla tavallaan ja itse järjestelyistään vastaten.
On huomattava, että tämä "pseudonyme" -tietokenttä on avoimessa tiedossa nähtävillä niissä ilmoituksissa, jotka ov avoimeen datajulkaisuun kuuluviksi merkitty.

 

Katso myös

Anonymisoitujen / pseudonymisoitujen henkilö- ja havaintotietojen käsittelystä CitobsDB järjestelmässä tai sitä hyödyntävissä järjestelmissä: Lähettämällä havainnon hyväksyt havaitsijatunnustietojesi käsittelyn -infopalkki ilmoituslomakkeilla

 

 

Julkaistu 27.6.2019 klo 14.23, päivitetty 27.6.2019 klo 14.24