Kutusoraikkojen yhteyshenkilöiden tiedot

Tämän sivun kautta, alla olevasta linkistä, voit ilmoittaa kutusoraikkojen omistukseen ja hoitoon liittyvien henkilöiden yhteystietoja siten, että niitä ei näissä havaintojärjestelyissä liitetä osaksi avoimia tai mahdollisesti jatkossa avattavia paikkatietoja. Tyypillisesti tällaisten tietojen ilmoittaminen kuuluu erilaisiin sovittuihin kunnostus- tai seurantahankkeisiin joita eri vaelluskalakohteissa suoritetaan: Jos ei ole erikseen sovittu yhteystietojen keräämisestä alueellasi, niitä ei ole tarpeen lähetellä. Tietojen ilmoittaminen on täysin vapaaehtoista.

Tietoja ei kirjata havaintotietojärjestelmiin, vaan ne välitetään asianomaisille tutkijoille sähköpostilla: Niitä välitetään tämän yhden yhteysosoitteen kautta, ellei muuta ole sovittu.  

Lähettäessäsi yhteystietoja mainitse kunnostus- tai tutkimushanke johon kyseinen kutusoraikko kuuluu, jotta se voidaan välittää oikealle henkilölle.

Yhteysosoitteen kautta viestisi välitetään tutkimusryhmissä asioita hoitaville tutkijoille, ja saman osoitteen kautta voit kysellä ja ohjeistaa myös kyseisten tietojen käytöstä tutkimuksessa jatkossa.

Lähettämällä tiedot luovutat ne tutkimuskäyttöön Suomen ympäristökeskukselle (SYKE) ja sen vaelluskaloihin liittyvien hankkeiden yhteistyökumppaneille. Tietoja käsitellään asianmukaisen luottamuksellisesti yhteistyöhankkeiden piirissä, hankkeissa erikseen määritellyllä tavalla. Kukin hanke saattaa järjestää käsittelyn hieman eri tavoin, joten tarvittassa pyydä lisätietoja ennen lähettämistä.

Ilmoita yhteystiedot: Vaelluskalojen seurannat

On syytä varautua kohtuullisen pitkiin tietojen käsittelyaikoihin. Tarvittaessa lisätietoja  saa osoitteesta

havaitsemaan -yhteysosähköpostiosoite havaitsemaan@ymparisto.fi
 
Julkaistu 13.5.2019 klo 15.25, päivitetty 26.6.2019 klo 17.10