Ilmoitus kutusoraikosta vaelluskalojen poikastuotannon julkista seurantaa varten

Tällä ilmoituksella merkitään tiedoksi kutusoraikko: Sille voidaan perustaa julkinen havaintopaikka vaelluskalojen lisääntymisen seurantaan tällä löydetyllä tai kunnostetulla kutusoraikkokohteella. Se näkyy havainnoinnista kertovissa julkisiissa verkkokartoissa, ja kaikki saavat käydä siellä tekemässä havaintoja.

Koska vuosien varrella eri aikoihin kesästä tehdyt havainnot on havaintojen tulkintaa varten syytä saada samasta paikasta, kannattaa paikan valintaan käyttää hieman aikaa ja harkintaa. Havaintopaikkana on noin 10 neliömetrin kaista puron tai joen rantaviivaa kutusoraikon kohdalla. Tarkemmat ohjeet paikan valintaan ovat tällä ohjesivulla: Vaelluskalojen lisääntymisseurannan havaintopaikka

Ilmoita kutusoraikkopaikka vain kerran kyseiselle paikalle: Saman koskialueen alueella voi olla useita ilmoitettuja soraikkoja. Jokaiselta soraikolta voidaan jatkossa tuottaa oma erillinen havaintotilastonsa.

 

 

Havaintoilmoituksen avulla tuotetusta havainnon ID-numerosta tulee kyseisen havaintopaikan tunnusnumero eli 'kohdenumero'. Se voidaan kirjata esimerkiksi paikalle kiinnitettäviin havainnoinnista kertoviin kyltteihin ja tarroihin. Sekaannusten välttämiseksi onkin siis selkeintä, ettei samalta soraikolta tehdä useaa ilmoitusta ja näin hankita sille useaa kohdenumeroa.

 

Julkaistu 13.5.2019 klo 16.40, päivitetty 29.5.2019 klo 17.58