Etusivu_2_iso_kuvanosto

Salaattipöytä, ruokaminimi tiedotteen kuva

Tutkimus: Hallittu ruokavaliomuutos voisi tuoda ilmastohyötyjä, parantaa ravitsemusta ja säilyttää maatalouden Suomessa

Tiedote 10.5.2019 Luonnonvarakeskus Luke ja Suomen ympäristökeskus SYKE
Luonnonvarakeskuksen ja Suomen ympäristökeskuksen mukaan ravitsemussuositukset täyttävällä ruokavaliomuutoksella voidaan saavuttaa noin 40 prosenttia pienemmät ilmastovaikutukset ruoankulutuksessa. Peltomaiden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen pienentää erityisesti eläinperäisiä tuotteita sisältävien ruokavalioiden ilmastovaikutusta. Muutos vaatii selkeää ohjausta sekä merkittäviä rakenteellisia muutoksia maa- ja elintarviketaloudessa. Lue lisää tiedotteesta. Tiedotteen lopussa on linkki 10.5. julkaistuun Policy Briefiin.

Julkaistu 13.5.2019 klo 8.57, päivitetty 13.5.2019 klo 12.12

Aihealue: