Hyppää sisältöön

Finnish Biodiversity Information for the Benefit of Society – laji.fi -seminaari

Uutinen 16.6.2017 klo 13.24
Pohjankultiainen, 556 px - Chrysis borealis Malinen, Pekka, Luomus, CC BY-SA 4.0
Pohjankultiainen (Chrysis borealis), kuva Pekka Malinen, Luomus, CC BY-SA 4.0

Aika: 28.9. klo 9.00-16.45

Paikka: Helsingin yliopiston juhlasali, Unioninkatu 34

Suomen Lajitietokeskus, Finnish Biodiversity Information Facility FinBIF (laji.fi), kutsuu sinut kansalliseen lajitietoseminaariin 28.9. Se järjestetään osana maailman lajitietokeskuksen (Global Biodiversity Information Facility GBIF) kokousta, jota Suomi isännöi tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Avoin lajitieto on vihdoin totta myös Suomessa, kiitos vuonna 2015 käynnistyneen Suomen Lajitietokeskuksen, kansallisen tietopalvelun, josta jo nyt jaetaan yli 27 miljoonan lajihavainnon tiedot. Datamassa mahdollistaa huippututkimusta monilla aloilla, tukee ympäristö- ja luonnonvarahallintoa ja avaa uusia näkymiä perus- ja korkeakouluopetukselle sekä yritystoiminnalle. Suomen Lajitietokeskus myös digitalisoi maamme luonnontieteellisiä kokoelmia sekä tuo DNA-perustaisen taksonomian ja lajintunnistuksen tutkijoidemme työkalupakkiin. Tule kuulemaan miten!

Seminaarissa kansainväliset puhujat taustoittavat biodiversiteetti-informatiikan tilannetta maailmalla, ja Lajitietokeskuksen väki selvittää suomalaisen palvelun rakennetta ja toimintaa. Eri alojen huippututkijat esittelevät avoimen lajitiedon käyttöä suojelubiologian ja ilmastonmuutoksen tutkimuksessa. Lajitietokeskuksen mahdollisuudet luonnonsuojelun ja vieraslajien torjunnan tehostamisessa sekä opetuksen digiloikassa ovat iltapäivän teemana. Tule mukaan inspiroitumaan ja innostumaan!

Alustava seminaariohjelma on Lajitietokeskuksen sivuilla, jonne ohjelmaa myös päivitetään. Ohjelma lähetetään seminaarin osallistujille.

Tapahtuma on maksuton. Aamu- ja iltapäivällä osallistujille kahvitarjoilu.

Ilmoittauduthan viimeistään 18.9.

Lisätietoja

  • Kari Lahti, projektipäällikkö, Suomen Lajitietokeskus
    etunimi.sukunimi@helsinki.fi
  • Eija-Leena Laiho, tietotekniikkasuunnittelija, Suomen Lajitietokeskus
    etunimi.sukunimi@helsinki.fi
            
ENVIBASE-logo vaaka

Envibase-hankkeen osahankkeessa on perustettu kansallinen Suomen Lajitietokeskus. Osahankkeen työ jakaantuu karkeasti tietoteknisten ratkaisujen rakentamiseen ja Lajitietokeskuksen aseman vakiinnuttamiseen yhteisenä kansallisena palveluna. Suomen Lajitietokeskus kokoaa eliölajeja koskevaa tietoa käytettäväksi yhteen paikkaan. Eliölajeja koskeva tieto on tärkeää yhteiskunnalliselle päätöksenteolle, tieteelliselle tutkimukselle ja ympäristöstä kiinnostuneille kansalaisille.