Asemakaavan seurantalomakkeen saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Asemakaavan seurantalomakkeen TYVI-palvelua ja on laadittu 29.09.2020 sekä päivitetty 1.12.2021 ja 22.8.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Asemakaavan seurantalomalleen saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

Asemakaavan seurantalomakkeen palvelu ei ole kaikilta osin vaatimusten mukainen

Kohtuuton rasite

Asemakaavan seurantalomakkeen TYVI-palvelua ei saada kaikilta osin saavutettavaksi. Asemakaavan seurantalomakkeen TYVI-palvelun muokkaaminen saavutettavaksi aiheuttaisi kohtuuttomat kustannukset tilanteessa, jossa ympäristöministeriössä on kehitteillä Rakennetun ympäristön tietojärjestelmä. Uuden järjestelmän kautta asemakaavan seurantalomaketta vastaavien tietojen kerääminen aloitetaan vuonna 2024 ja siirtymäaika on 5 vuotta.

Asemakaavan seurantalomakkeen TYVI-palvelu on viranomaistoimintaan tarkoitettu suljettu järjestelmä. Palvelusta saatavaa asemakaavan selostuksen liitelomaketta lukevat kuitenkin myös kuntien luottamushenkilöt ja mahdollisesti asukkaat. Tallennussovelluksen saavutettavuus parani TYVI-käyttöliittymän teknisen uudistuksen toteuduttua loppuvuonna 2021. Saavutettavuutta on parannettu elokuussa 2022 erityisesti selostuksen liitelomakkeen osalta, jonka pdf-versio muutettiin saavutettavaksi.

Palaute saavutettavuuteen liittyen

Sähköpostilla

palvelunimi@syke.fi [palvelunimi=alu_tuki]

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Julkaistu 1.12.2021 klo 11.38, päivitetty 15.9.2022 klo 15.15