Kevätpörriäinen surisee ympäristöministeriön ala-aulan ikkunoissa Aleksilla

Uutinen 19.4.2018 klo 12.45
Kevätpörriäisnäyttelyn avajaiset
Aurinkoisissa tunnelmissa näyttelyn suunnitellut Tuija Kuusela, ympäristöministeriön Hanna Hämäläinen, Kevätpörriäisen päätoimittaja Liisa Vasamies sekä uusimman numeron tekijöitä: Nuutti, Anna ja Milma.
 

Pääkaupunkiseudulla yksi värikkäitä kevään merkkejä on Helsingin ala-asteiden oppilaiden tekemiä tarinoita ja piirustuksia sisältävän Kevätpörriäinen-lehden ilmestyminen. Tänä vuonna Kevätpörriäisen teemana ovat erilaiset kulttuuriympäristöt, ja lehteen lähetetyistä töistä on koostettu näyttely ympäristöministeriön ikkunoihin ohikulkijoiden ihailtavaksi.

Lehden teema ideoitiin Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi Kevätpörriäisen ja ympäristöministeriön yhteistyönä. Vuoden 2018 Kevätpörriäinen esittelee lasten näkemyksiä muun muassa unelmien leikkipuistosta ja kodin parhaasta paikasta, mitä lapset ympäristössään haluaisivat säilyttää ja mitä siitä puuttuu. Lehden sivuilla lasten mielikuvitus lennättää lukijan myös majakkasaaren mörön sekä kaupunkiin eksyneen Hemmo Hanhen luo.

”Kulttuuriympäristöön liittyy aina kokemus. Kulttuuriympäristö tuoksuu, tuntuu ja näkyy. Se on jotain säilyttämisen arvoista. On hienoa lukea tämän lehden sivuilta, minkälaista ympäristöä koululaiset haluavat vaalia ja kehittää,” kertoo asunto-, energia ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen Kevätpörriäiseen kirjoittamassaan tervehdyksessä.

Kevätpörriäiseen saapuneista koululaisten piirustuksista ja teksteistä koottu näyttely on esillä ympäristöministeriön sisääntuloaulan ikkunoissa Aleksanterinkadun ja Fabianinkadun kulmassa 19.4.–21.5.2018. Tervetuloa tutustumaan!

Kevätpörriäinen on ilmestynyt vuodesta 1949. Lehteä julkaisee Helsinki-Uusimaan luokanopettajat ry. Hyväntekeväisyysjulkaisua myyvät koulut oppilaineen ja lehden tuotto palautuu kouluille oppilaiden iloksi käytettäväksi.

Lisätietoja:

Suunnittelija Hanna Hämäläinen, ympäristöministeriö, p. 0400 143 956, etunimi.sukunimi@ym.fi

Kevätpörriäinen-lehden päätoimittaja Liisa Vasamies, p. 040 722 0242