Vanhusneuvostopäivä 5.4.2017

Uutinen 6.4.2017 klo 14.11

Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma 2013–2017 ja valtiovarainministeriön Avoimen hallinnon kehittäminen järjestivät yhteistyössä Vanhusneuvostopäivän 5.4.2017 Helsingissä. Tilaisuuden juontajana toimi Urpo Martikainen.

Vanhusneuvostopäivän teemana olin kuntien toiminta ja ennakointi ikääntyneiden kotona asumisen tukemisessa ja elinympäristöjen kehittämisessä sekä vanhusneuvostojen rooli ja tehtävät tässä.
 

Ryhmäkuvassa Urpo Martikainen, Raija Hynynen, Sari Hosionaho ja Jaakko Tuomi
Kuvassa asuntoneuvos Raija Hynynen, tilaisuuden juontaja Urpo Martikainen, ohjelmapäällikkö Sari Hosionaho ja puheenjohtaja Jaakko Tuomi Lappeenrannan vanhusneuvostosta © Kuva: Anniina Linnoinen


Tilaisuudessa julkistettiin Vanhusneuvostoselvityksen tulokset ja kuultiin ajankohtaisia uutisia ja tuloksia ohjelman muusta kehittämistyöstä. Lisäksi keskusteltiin yhteisesti siitä, mikä on vanhusneuvostojen rooli ja tehtävät jatkossa ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä kunnissa ja maakunnissa ja miten sitä voitaisiin kehittää.

Vanhusneuvostoselvityksen raportti ja ympäristöministeriön tiedotteet ovat luettavissa ja ladattavissa sähköisesti seuraavista linkeistä:


Vanhusneuvostopäivä lähetettiin tilaisuuden aikana suorana verkossa ja on katsottavissa videotallenteena seuraavasta:

Vanhusneuvostopäivän esitysaineistot ja materiaaleja

Lisätietoa

  • Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmasta 2013–2017 täältä.
     
  • Valtiovarainministeriön Avoimen hallinnon kehittämisestä täältä.