YM talousarvioehdotus vuodelle 2019: Korjausavustuksiin 35,5 milj. euroa

Uutinen 21.8.2018 klo 11.56
Kuva: Janne Ulvinen, YHA-Kuvapankki, Kuva: Janne Ulvinen, YHA-Kuvapankki, Kuva: Janne Ulvinen, YHA-Kuvapankki
© Kuva: Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki


Ympäristöministeriön ehdotuksessa hallinnonalan vuoden 2019 talousarvioksi ehdotetaan varattavaksi korjausavustuksiin 35,5 miljoonaa euroa, joka suunnataan pääosin hissien jälkiasennusten sekä vanhusten ja vammaisten asuntojen korjausten tukemiseen.

Erityisryhmien asuntojen rakentamisen ja korjaamisen investointiavustuksiin ehdotetaan 110 miljoonan euroa. Avustukset kohdennetaan ensisijaisesti heikoimmassa asemassa olevien ryhmien asuntotuotannon edistämiseen.

 

Lisätietoa

  • Korjausavustuksista ARAn verkkosivuilla tästä

    Vuoden 2017 alussa voimaan tulleen asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuksia koskevan lain mukaan korjausavustuksista vastaa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA. Korjausavustuksissa on jatkuva hakuaika. ARAssa on korjausavustusten asiakaskyselyjä varten myös puhelin- ja sähköpostipalvelu.
  • Erityisryhmien investointiavustuksesta ARAn verkkosivuilta tästä

    ARA myöntää erityisryhmien asunto-olojen parantamiseksi avustuksia, joilla lisätään asumiskustannuksiltaan kohtuullisten ja käyttötarkoitukseensa soveltuvien vuokra-asuntojen tarjontaa.


Lähde:  Ympäristöministeriön tiedote 9.8.2018 klo 10.12. Ympäristöministeriön ehdotus hallinnonalan vuoden 2019 talousarvioksi.