Asuminen meille – tulevaisuuden teknologiaa mukavuuskortteleissa 4.9.2018

Uutinen 28.8.2018 klo 13.04
Pariskunta puistonpenkillä kerrostalon edessä
© Kuva: Laura Rautjoki, Ympäristöministeriön kuvapankki

Tervetuloa ”Asuminen meille – tulevaisuuden teknologiaa mukavuuskortteleissa” -keskustelutilaisuuteen 4.9.2018 klo 17.00-18.00 Helsingin Jätkäsaareen! Tilaisuus on osa Asuntomessujen Kaupunkielämään Jätkäsaaressa –tapahtuman "Jätkä Talks" -keskustelusarjaa. Keskustelun järjestää Ikäteknologiaverkosto. Ikäteknologiaverkosto järjestää keskustelutilaisuuden otsikolla ”Asuminen meille – tulevaisuuden teknologiaa mukavuuskortteleissa” osana Asuntomessujen uutta Kaupunkielämään Jätkäsaaressa –tapahtumaa syyskuussa.

Tilaisuus on paneelimuotoinen ja sen teemoina ovat tulevaisuuden ikääntyneet, nyt noin +55-vuotiaat, ja se mitä ja millaista teknologiaa heille tulisi kehittää, jotta heidän ikääntyessään kotona itsenäisesti asuminen olisi mahdollista.

Paneelin keskustelijat:

  • Jaana Leikas, johtava tutkija, dosentti, VTT Oy
  • Jan Ekberg, professori, emeritus
  • Pekko Vehviläinen, toimitusjohtaja, Digiterveys Oy
  • Sakari Taipale, akatemiatutkija, CoEAgeCare huippuyksikkö, Jyväkylän yliopisto
  • Mirka Härkönen, projektipäällikkö, Lohjan kaupunki

Tilaisuuden juontaja vahvistetaan myöhemmin.

Ennen tilaisuuden alkua klo 16.45 Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi kertoo Finanssialan saunahaasteesta, jossa valtionneuvoston kokeilunpaikka.fi kautta haetaan ideoita turvallisen saunomisen mahdollistamiseksi.

Aika: tiistai 4.9.2018 klo 17.00-18.00

Paikka: VIP-teltta ”Paviljonki”, Asuntomessujen Kaupunkielämään Jätkäsaaressa –tapahtuma-alue, Helsinki

Järjestäjät: Tilaisuuden järjestävät Ikäteknologia-verkostosta  Vanhus- ja lähimmäispalvelun liitto Valli Ry:n Ikäteknologiakeskus, ympäristöministeriö, VTT Oy, Vanhustyön keskusliitto VTKL ry ja Finanssiala ry. Ikäteknologia-verkostoon vapaamuotoinen eri alojen asiantuntijoiden verkosto, joka jatkaa ympäristöministeriön koordinoimassa Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmassa 2013-2017 toteutetun Ikäteknologia-teemaryhmän toimintaa ohjelman päätyttyä.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Paneelikeskustelu on seurattavissa myös suorana nettilähetyksenä Asuntomessut-TV:ssä ja seuraavasta:


Lisätietoa tapahtuman verkkosivuilla:


Tervetuloa!

Kaupunkiasuntomessut_logot