Hyppää sisältöön

NEXBTL-laitoksen rakentaminen Porvoon Kilpilahteen

 

Hankkeen kuvaus

Hankkeessa suunnitellaan uusiutuvia polttoaineita valmistavan NEXBTL-laitoksen rakentamista nykyiselle Kilpilahden teollisuusalueelle Porvooseen. Hankekokonaisuus käsittää mm. NEXBTL-laitoksen, syötön esikäsittely-yksikön, jäteveden esikäsittelyn, uuden vetylaitoksen, hiilidioksidin talteenottolaitteiston, kuumaöljyuunin, varastosäiliöitä sekä turvasoihdun.

Laitoksen raaka-aineet ovat mm. eläinrasvoja, kasvirasvoja ja erilaisia uusiutuvia jäte- ja tähdevirtoja. Laitos käyttää raaka-aineinaan nykyisessä Porvoon jalostamon ympäristölupapäätöksessä kuvattuja syöttöaineita, jotka toimitetaan alueelle pääasiassa laivoilla. Laitoksen tuotteet ovat mm. uusiutuva propaani, uusiutuva teollisuusbensiini (nafta) sekä uusiutuvat lentopetroli ja diesel.

Projektin vaihtoehdot

YVA-menettelyssä vaihtoehtoina ovat:

  • VE0: 0-vaihtoehto: NEXBTL-laitoksen rakentamatta jättäminen.
  • VE1: Uuden NEXBTL-laitoksen rakentaminen Porvoon Kilpilahteen Nesteen teollisuusalueelle mukaan lukien laitoksen vaatimat muut toiminnot: lämpökäsittely-yksikön, jäteveden esikäsittelyn, uuden vetylaitoksen, hiilidioksidin talteenottolaitteiston, kuumaöljyuunin, varastosäiliöt sekä turvasoihdun.

Arviointiohjelma

Arviointiselostus

Arviointiselostuksen painettu versio ja kuulutus on 30.9. – 27.11.2020 luettavissa:

  • Porvoon kaupunki, Palvelupiste Kompassi, Rihkamatori B, 06100 Porvoo
  • Uudenmaan ELY-keskus, Valvomo, Opastinsilta 12 B, 5. krs, Itä-Pasila, Helsinki

Yleisötilaisuus

YVA-selostuksen esittelytilaisuus järjestetään online-tilaisuutena 27. lokakuuta 2020 klo 17.00 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikille ja sen aikana on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Osallistuminen ei vaadi erillistä ilmoittautumista tai rekisteröitymistä.

Lisätietoja ja tilaisuuden osallistumisohjeet ovat saatavilla seitsemän vuorokautta ennen tilaisuutta osoitteessa kilpilahti.fi.

Kirjalliset vastaukset yleisötilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin löytyvät osoitteesta:

www.kilpilahti.fi_YVA-yleisötilaisuus 27-10-2020_vastaukset kysymyksiin

 

Mielipiteen esittäminen

Kaikki asiasta kiinnostuneet voivat esittää arviointiselostuksesta kirjallisen mielipiteensä toimittamalla sen Uudenmaan ELY-keskukseen viimeistään 27.11.2020. Viitteeksi: UUDELY/4609/2020.

  • Käyntiosoite: Opastinsilta 12 B, 5. krs, Itä-Pasila, Helsinki.
  • Postiosoite: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, PL 36, 00521 Helsinki
  • Sähköpostiosoite: kirjaamo.uusimaa(at)ely-keskus.fi

 

Julkaistu 24.4.2020 klo 9.45, päivitetty 10.12.2020 klo 11.00

Julkaisija: