Hyppää sisältöön

Monitoimikeskus, Ylikiiminki

Hankkeen kuvaus

Ylikiimingin Kokkokankaan alueelle suunnitellaan seudullisen monitoimikeskuksen sijoittamista. Suunnitelmaan sisältyy harrasteilmailua palveleva lentokenttä, useita moottoriurheiluratoja, 13 erilaista ampumarataa sekä palo- ja pelastustoimintaa palvelevia tiloja.

Alueelle suunniteltu lentokenttä tulisi olemaan ilmailulaitoksen luokituksen mukaan 4 luokan kenttä. Lentokentän pääkiitotien pituus on arviointiselostuksen mukaan 1200 metriä ja sivukiitotien pituus 800 metriä. Alueelle on tarkoitus siirtää Oulun Ahmosuon lentokentän toiminnot.

Alueelle on tarkoitus siirtää myös Oulun kaupungissa sijaitsevan Iinatin moottoriurheilukeskuksen toiminnot. Alueelle suunniteltavia moottoriratoja ja toimintoja ovat: motocross-rata, JM-rata, speedway-rata, rallicross-rata, Formula K-rata, moottorikelkkailu, Off Road (ei Iinatissa), kiihdytysautot (ei Iinatissa). Kiihdytysautojen rata, jonka pituus on noin 1000 metriä, voi sijoittua lentokentän kiitotielle. Alueelle suunniteltavia mahdollisia aluevarauksia ovat lisäksi: moottorirata ja Road Racing, Sprint, pienoisautoilu ja ura-autot (sisätiloissa).

Selvitys moottoriurheilukeskuksen sijaintipaikasta valmistui vuonna 2002. Hankkeessa on parhaillaan menossa YVA-menettely, joka päättyy keväällä 2005. YVA-menettelyn jälkeen hankkeesta vastaavalla on mahdollisuus päättää jatkotoimenpiteistä.

Julkaistu 7.4.2005 klo 0.00, päivitetty 18.12.2015 klo 14.04