Hyppää sisältöön

Kuopion Energia Oy:n kaukolämpövoimalaitos, Kuopio

Arviointiselostusvaiheen asiakirjat

Yhteysviranomaisen lausunto Kuopion Energian kaukolämpövoimalaitoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta (pdf, 91 kt)

Kuulutus arviointiselostuksesta (pdf, 27 kt)

Arviointiohjelmavaiheen asiakirjat

Yhteysviranomaisen lausunto Kuopion Energian kaukolämpövoimalaitoshankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta (pdf, 108 kt)

Kuulutus arviointiohjelmasta (pdf, 26 kt)

Hankkeen kuvaus

Kuopion Energia suunnittelee uuden voimalaitoksen rakentamista Kuopion Haapaniemelle tai Kumpusaareen. Uudella laitoksella on tarkoitus korvata käytöstä poistuva Haapaniemen I-voimalayksikkö. Haapaniemi II-voimalayksikön käyttö jatkuu normaalisti. Varsinaista hankkeen toteuttamatta jättämistä ei ole tarkoitus arvioida, koska Kuopion Energia on sitoutunut toimittamaan kaukolämpöä asiakkailleen. Tämän vuoksi yritys on esittänyt, että vähintään lämpölaitoksen rakentaminen on välttämätöntä.

Arvioitavat vaihtoehdot

  • Nollavaihtoehdot 0A ja 0B: Haapaniemelle rakennetaan 90 MW:n kaukolämpökattila (lämpöä tuottava laitos). Polttoaineena: turve, puu, peltobiomassat ja kivihiili (sekä polttoöljy käynnistyspolttoaineena). 0B-vaihtoehdossa lisäksi kierrätyspolttoaine
  • Vaihtoehdot 1A ja 1B: Haapaniemelle rakennetaan 250 MW:n voimalaitos (lämpöä ja sähköä tuottava laitos). Polttoaineena: turve, puu, peltobiomassat, kivihiili (sekä polttoöljy käynnistyspolttoaineena). 1B-vaihtoehdossa lisäksi kierrätyspolttoaine (syntypaikoilla lajitelluista jätteistä jossain muualla valmistetut jätepolttoaineet)
  • Vaihtoehdot 2A ja 2B: Kumpusaareen rakennetaan 250 MW:n voimalaitos (lämpöä ja sähköä tuottava laitos). Polttoaineena: turve, puu, peltobiomassat, kivihiili (sekä polttoöljy käynnistyspolttoaineena). 2B-vaihtoehdossa lisäksi kierrätyspolttoaine (syntypaikoilla lajitelluista jätteistä jossain muualla valmistetut jätepolttoaineet)
Julkaistu 28.11.2006 klo 8.00, päivitetty 14.6.2013 klo 13.43

Aihealue: