Vesitilanne ja ennusteet

paikkakohtainen vesitilanne

Vedenkorkeus

Vedenkorkeus

Selite

Selite

 

 

Vesitilannekatsaus

Pohjavedet edelleen laskussa maan etelä-, lounais- ja keskiosassa, vedenkorkeudet ja virtaamat nousussa erityisesti pohjoisessa (2.10.2018)

Sateet kasvattavat virtaamia länsirannikolla (Tulvakeskus 22.10.)

Lounais-, Etelä- ja Keski-Suomessa sekä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla jokien vedenkorkeudet ovat yhä ajankohdan keskimääräistä alempana. Tällä viikolla jokien virtaamat kasvavat paikoin länsirannikolla, etenkin Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla sateiden vaikutuksesta. Lapissa virtaamat ovat kääntyneet laskuun mutta ovat vielä paikoin ajankohtaan nähden keskimääräistä suurempia. Lähipäiville on ennustettu sateita myös Etelä-Suomeen, mikä voi kasvattaa virtaamia etelärannikon pienissä joissa. Järvien vedenpinnat ovat Pohjois-Lappia ja Itä-Suomea lukuun ottamatta matalammalla kuin tyypillisesti lokakuun puolivälissä. Lue lisää tai tutustu hydrologisiin havaintoihin.

Pohjavedet alhaalla maan länsi- ja keskiosassa (1.10.)

Kuivan ja lämpimän kesän aiheuttama maankosteuden vajaus näkyy edelleen pohjaveden pinnoissa. Maan etelä-, lounais-, ja keskiosissa pohjaveden pinnat ovat pienissä ja keskisuurissa muodostumissa yhä laskussa ollen 20–120 cm ajankohdan keskiarvoja alempana. Maan itä- ja pohjoisosissa syyskuun sateet ovat kääntäneet pinnankorkeudet nousuun, mutta pinnat ovat edelleen 10–50 cm keskiarvoja alempana. Lisää

Lisätietoa

 
Julkaistu 24.9.2018 klo 16.54, päivitetty 22.10.2018 klo 12.39