Vesitilanne ja ennusteet

Valunta

Valunta

Selite

 

 

Lapissa jokien virtaamat paikoin pienen kevättulvan lukemissa (Tulvakeskus 25.8. klo 10:10)

Lapissa Ounas-, Muonion- ja Ivalojoen virtaamat ovat kasvaneet alkuviikon sateiden vuoksi pienen kevättulvan lukemiin. Sään ennustetaan nyt jatkuvan Lapissa vähäsateisempana, joten virtaamat kääntyvät taas laskuun lähipäivien aikana. Pohjanmaan jokien virtaamat ovat tällä hetkellä laskussa, mutta voivat kääntyä viikonloppuna uudelleen nousuun sateista riippuen.

Pohjanmaalla, Lapissa ja järvi-Suomessa järvien pinnat ovat sateisen loppukesän vuoksi paikoin ajankohdan keskitasoa korkeammalla. Inarijärven vedenkorkeus on 25 cm kesän keskitasoa korkeammalla ja juoksutus jatkuu huomattavasti tavanomaista suurempana.

Lisää

Meriveden korkeus:

Järvivedet jäähtyivät elokuun alkupuoliskolla (15.8.2016)

Elokuun alkupuoliskon aikana pintaveden lämpötilat laskivat koko maassa yleisesti 3–7 asteella. Elokuun 15. päivän aamuna mitatut järvien pintaveden lämpötilat olivat maan itäosassa 17–19 astetta, maan länsi- ja pohjoisosassa 13–17 astetta. Lukemat ovat lännestä pohjoiseen pari astetta ajankohdan keskiarvoa alempia, mutta Itä-Suomessa melko lähellä ajankohdalle tyypillisiä arvoja. Lisää

Lisätietoa

 
Julkaistu 15.8.2016 klo 13.40, päivitetty 25.8.2016 klo 10.11