Vesitilanne ja ennusteet

Valunta

Valunta

Selite

 

 

Viikonlopun sateet voivat taas nostaa Pohjanmaan jokien virtaamia (Tulvakeskus 26.8. klo 9:40)

Pohjanmaan jokien virtaamat ovat tällä hetkellä laskussa, mutta voivat kääntyä viikonlopuksi varsinkin Pohjois-Pohjanmaalle ennustettujen sateiden vuoksi nopeasti uudelleen nousuun. Lapissa Ounas-, Muonion- ja Ivalojoen virtaamat kasvoivat alkuviikon sateiden vuoksi pienen kevättulvan lukemiin, mutta ovat nyt kääntyneet laskuun. Sään ennustetaan jatkuvan Lapissa vähäsateisempana, joten virtaamat jatkavat laskuaan lähipäivinä.

Pohjanmaalla, Lapissa ja järvi-Suomessa järvien pinnat ovat sateisen loppukesän vuoksi paikoin ajankohdan keskitasoa korkeammalla. Inarijärven vedenkorkeus on 25 cm kesän keskitasoa korkeammalla ja juoksutus jatkuu huomattavasti tavanomaista suurempana.

Lisää

Meriveden korkeus:

Järvivedet jäähtyivät elokuun alkupuoliskolla (15.8.2016)

Elokuun alkupuoliskon aikana pintaveden lämpötilat laskivat koko maassa yleisesti 3–7 asteella. Elokuun 15. päivän aamuna mitatut järvien pintaveden lämpötilat olivat maan itäosassa 17–19 astetta, maan länsi- ja pohjoisosassa 13–17 astetta. Lukemat ovat lännestä pohjoiseen pari astetta ajankohdan keskiarvoa alempia, mutta Itä-Suomessa melko lähellä ajankohdalle tyypillisiä arvoja. Lisää

Lisätietoa

 
Julkaistu 15.8.2016 klo 13.40, päivitetty 26.8.2016 klo 9.42