Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -seminaarin ohjelma julkaistu

22.8.2016
Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -seminaari järjestetään Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) yhteistyönä tiistaina 20.9.2016. Seminaarin ohjelma on nyt julkaistu SYKEn Koulutukset-sivustolla. Muistathan ilmoittautua mukaan!

Liiterin tilastoja päivitetty ja korjattu

29.6.2016
Seuraaviin tilastoihin on päivitetty uusia vuosia: Väestön määrä, Väestön muutos ja Ikärakenne, Joukkoliikenne-teeman tilastot, Kaavoitus- ja Rakentamisen suunnitelmallisuus-teemojen tilastoja vuodelta 2015 POKyn, KESyn, ESAyn ja EPOyn alueelta. Tie- ja katuverkoston pituus maapinta-alaa kohti -tilaston virheelliset tiedot on korjattu.

Liiteriin tehty versiopäivitys ja lisätty uusia ominaisuuksia

6.6.2016
Liiteriin on tehty versiopäivitys ja lisätty muutamia uusia ominaisuuksia. Liiteriin on lisätty uusi kohdevalintatyökalu, sen avulla voi esimerkiksi valita aluerajauksella useita kohteita. Lisäksi tilastoja voi laskea nyt usealle kohteelle sekä usealle bufferille. Mikäli Liiterin aloitussivun latautuminen kestää huomattavan kauan, kannattaa tyhjentää selaimen välimuisti.

 

Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Yli 1 000 tilastoa, satoja karttatasoja
  • Kattavan tietosisällön ja uusia valtakunnallisia kaava-aineistoja
  • 20 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia


Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille. Uutena käyttäjryhmänä ovat kansalaiset. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristönsä lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

Esimerkki Liiterin sisällöstä: kuntateemakartta vuonna 2013 valmistuneista rakennuksista.

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: palvelunimi@ymparisto.fi [palvelunimi=alu_tuki]
  • Puhelin: 0295 251 066 (arkisin klo 9.00-15.00)
Julkaistu 26.4.2016 klo 14.19, päivitetty 22.6.2016 klo 12.51