Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Tunnelmia RASTI-seminaarista ja esitysten materiaalit jaossa

2.11.2017
Vuoden 2017 (19.9.2017) Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI)-seminaari keräsi jälleen yhteen kattavan joukon alan tutkimuksen ammattilaisia ja käytännön toimijoita kuulemaan uusimmasta tutkimuksesta ja suunnittelutyöstä sekä niihin käytettävistä tietoaineistoista. Tilaisuus tavoitti yhteensä noin 150 henkeä. Lue lisää seminaarin tunnelmista ja klikkaa esitysten materiaaleihin.

Liiteriin tehty tilastopäivityksiä

25.10.2017
Liiteriin on tehty tilastopäivityksiä useaan teemaan

Asuminen-, Rakennukset-, Kulttuuriympäristö-, Liikenne-, Väestö- ja Yhdyskuntarakenne-teemojen tilastoihin on lisätty vuoden 2016 arvoja. Työpaikat ja työssäkäynti -teemaan on lisätty vuoden 2015 kuntatilastot työpaikoista ja työvoimasta. Väestö -teemaan on lisätty uusi alateema Sosioekonomiset muuttujat. Uudesta teemasta löytyvät mm. uudet asuntokuntien tulotilastot.

Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -seminaari 19.9.2017

8.6.2017
Rakennetun ympäristön ja asumisen tietoaineistot (RASTI) -seminaari tarjoaa jälleen ajankohtaista tietoa yhdyskuntarakenteen, elinympäristön, kaavoituksen ja asumisen tietoaineistoista ja analyysimenetelmistä sekä niiden hyödyntämisestä asumisen ja yhdyskuntien suunnittelussa, vaikutusten arvioinnissa ja seurannassa. Tämän vuoden pääteemana on kaupungistumisen haasteet asumiselle. Tilaisuuden ohjelma on nyt julkaistu! Seminaarin avaa Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

 

Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Yli 1 000 tilastoa, satoja karttatasoja
  • Kattavan tietosisällön ja uusia valtakunnallisia kaava-aineistoja
  • 20 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia


Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille. Uutena käyttäjryhmänä ovat kansalaiset. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristönsä lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

Esimerkki Liiterin sisällöstä: kuntateemakartta vuonna 2013 valmistuneista rakennuksista.

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: alu_tuki(at)ymparisto.fi
Julkaistu 26.4.2016 klo 14.19, päivitetty 24.10.2017 klo 14.32