Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Yleiskaavapalvelun aineistot voi hankkia nyt kunnittain

31.1.2017
Yleiskaavapalveluun on toteutettu uusi käyttäjien toivoma ominaisuus, joka mahdollistaa aineiston hankkimisen yhden kunnan tai tietyn kuntajoukon osalta. Aineiston voi nyt hankkia valtakunnallista aineistoa edullisemmin!

Asemakaavan seurantalomakkeiden hakuehdot voi nyt tallentaa

16.1.2017
Asemakaavan seurantalomakkeiden hakuehdot voi nyt tallentaa tekemällä hakusivuun kirjanmerkin selaimen toiminnoilla. Tallennetut hakuehdot saa myöhemmin näkyviin valitsemalla kirjanmerkkiin tallennetun linkin, jolloin asemakaavan seurantalomakkeen Valitut hakuehdot –kohtaan tulee automaattisesti tallennetut hakuehdot. Lopuksi tulee vielä painaa hae-painiketta, jolloin saa näkyviin hakuehdot täyttävän tuloksen.

Liiterin kiinteistöaineistot vapaasti käytössä kaikille käyttäjille

10.1.2017
Liiterin kiinteistöjaotus ja kiinteistötunnukset -karttatasot ovat nyt kaikille käyttäjille avointa dataa. Maanmittauslaitos vapautti tietoaineistot avoimiksi ja maksuttomiksi 1.1.2017 alkaen.

 

Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Yli 1 000 tilastoa, satoja karttatasoja
  • Kattavan tietosisällön ja uusia valtakunnallisia kaava-aineistoja
  • 20 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia


Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille. Uutena käyttäjryhmänä ovat kansalaiset. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristönsä lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

Esimerkki Liiterin sisällöstä: kuntateemakartta vuonna 2013 valmistuneista rakennuksista.

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: palvelunimi@ymparisto.fi [palvelunimi=alu_tuki]
Julkaistu 26.4.2016 klo 14.19, päivitetty 31.8.2016 klo 15.47