Elinympäristön tietopalvelu Liiteri

Ajankohtaista RSS

Pysyvä rakennustunnus löytyy helposti Liiteristä

13.2.2018
Rakennus- ja huoneistorekisterin (RHR) valmiit rakennukset ja rakennusluvat ovat katseltavissa Liiterissä Rakennukset ja kiinteistöt -teemassa. Kaikille käyttäjille aineistoista on saatavilla RHR:n avointa sisältöä vastaavat versiot. Avoin aineisto sisältää rakennuksen osoitteen, koordinaatit, pysyvän rakennustunnuksen ja tietoa rakennuksen käyttötarkoituksesta.

Liiterin laaja tietosisältö pähkinänkuoressa

10.1.2018
Liiterissä on laaja tietosisältö ja se jakaantuu karttataso- ja tilastoteemoihin. Teemoittelua parannetaan kevään 2018 aikana, kun Liiteriin saadaan mukaan uusi ominaisuus, joka mahdollistaa teemoille alaotsikot.

Ennakkotieto: SYKE järjestää Liiteri-koulutuksia etäyhteyksillä keväällä 2018

15.12.2017
Suomen ympäristökeskus (SYKE) järjestää Liiterin sopimuskäyttäjille suunnattuja etäkoulutuksia Elinympäristön tietopalvelu Liiterin käytöstä keväällä 2018. Kevään koulutusten päivämäärät ovat 7.2. klo. 10-12 ja 18.4. klo. 10-12. Aiheina ovat 7.2. yhdyskuntarakenne ja YKR-aineistot ja 18.4. palvelupaketit ja työtilat.

 

Liiteri on elinympäristön tieto- ja analyysipalvelu, joka kokoaa yhteen useita rakennettua ympäristöä ja kaavoitusta koskevia paikka- ja tilastotietoja. Liiteri sisältää muun muassa:

  • Yli 1 000 tilastoa, satoja karttatasoja
  • Kattavan tietosisällön ja uusia valtakunnallisia kaava-aineistoja
  • 20 000 asemakaavan seurantalomaketta
  • Työtiloja ja jakamismahdollisuuksia


Liiteri palvelee viranomaisia ja yrityksiä, jotka työskentelevät maankäytön suunnittelun ja rakennetun ympäristön parissa. Liiteriä voi käyttää esimerkiksi kaavoituksessa, rakentamiseen liittyvien lupien ja avustusten ratkaisemisessa, strategisten suunnitelmien ja ohjelmien laatimisessa, lausuntojen tukena sekä kaavoituksen ja rakennetun ympäristön tilan seurannassa.

Palvelu on hyödyllinen myös opiskelijoille ja tutkijoille. Uutena käyttäjryhmänä ovat kansalaiset. Elinympäristöstään kiinnostunut kansalainen voi hakea tietoa esimerkiksi oman asuinympäristönsä lähipalveluista tai kaavoitustilanteesta.

Esimerkki Liiterin sisällöstä: kuntateemakartta vuonna 2013 valmistuneista rakennuksista.

Lisätietoja

Alueidenkäytön tietojärjestelmien neuvonta Suomen ympäristökeskuksessa

  • Sähköposti: alu_tuki(at)ymparisto.fi
Julkaistu 26.4.2016 klo 14.19, päivitetty 7.12.2017 klo 9.29