Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
nainen parvekkeella
© Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki

Ikääntyneiden asumisen sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille.

Tästä on kyse: Suomalaiset haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja laadukkaasti. Vanhenemisen myötä asumisen tarpeet voivat kuitenkin muuttua.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 toimenpiteet sisältävät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä.

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjamateriaalit herättelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman koordinaatiosta vastaa ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistuu laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjestöt, yritykset).

 

Ajankohtaista RSS

Puheenvuorossa Leena Vahtera: Yhteisöasumisella turvallinen ja vireä koti ikääntyneille

24.8.2016
Ikääntyneet kaipaavat lisää yhteisöllistä asumista. Asumisen yhteisöllisyyden on kuitenkin pohjauduttava vapaaehtoisuuteen. Aktiiviset Seniorit ry:n puheenjohtaja Leena Vahtera kertoo vuosi sitten valmistuneen yhteisöllistä asumista edustavan As Oy Helsingin Kotisataman rakennuttamisesta ja toiminnasta. Rakennushanke vaatii rohkeutta, sitoutuneen asukasryhmän ja riittävästi ymmärrystä rakennushankkeesta.
Eläkeläisrouva.Sormenpääkuva.jpg

Koko Suomi ikääntyy, mutta ikääntyneiden määrän merkittävin kasvu tapahtuu taajamissa

19.8.2016
Taajamissa yli 64-vuotiaiden määrä on vuosina 2004–2014 kasvanut 219 000 asukkaalla ja haja-asutusalueella 12 500 asukkaalla. Ikääntyminen ei kuitenkaan koske vain kaupunkitaajamia, sillä kaikista ikääntyneistä noin 40 prosenttia asuu suurempien väestökeskittymien ulkopuolella. Kaupunkiseutujen taajamissa asuvista ikääntyneistä lähes 30 prosenttia asuu autovyöhykkeellä vailla kattavia joukkoliikennepalveluita.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 16.12.2015 klo 9.33