Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
nainen parvekkeella
© Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki

Ikääntyneiden asumisen sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille.

Tästä on kyse: Suomalaiset haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja laadukkaasti. Vanhenemisen myötä asumisen tarpeet voivat kuitenkin muuttua.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 toimenpiteet sisältävät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä.

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjamateriaalit herättelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman koordinaatiosta vastaa ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistuu laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjestöt, yritykset).

 

Ajankohtaista RSS

Ikääntyneiden asumisratkaisut - Johtopäätöksiä ja suosituksia

21.8.2017
Olemme koonneet Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelmassa yhteen kolmen ajankohtaisen selvityksemme keskeiset johtopäätökset ja suositukset ikääntyneiden asumisratkaisujen kehittämiseksi.

Tervetuloa "Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä" -seminaariin 27.9.2017, Helsinki

18.8.2017
Tervetuloa Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 järjestämään "Kunnat ikääntyneiden asumisen ja elinympäristöjen kehittämisessä" -seminariin 27.9.2017 Helsingissä. Seminaari lähetetään myös suorana nettilähetyksenä. Seminaariin mahtuu enintään 200 osallistujaa ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 17.5.2017 klo 13.16