Sivusto ikääntyneiden asumisesta

 
 
nainen parvekkeella
© Janne Ulvinen, YHA-kuvapankki

Ikääntyneiden asumisen sivusto tarjoaa foorumin ikääntyneiden asumiseen liittyvän tiedon jakamiselle, uusien toimintamallien levittämiselle sekä ajankohtaisille puheenvuoroille.

Tästä on kyse: Suomalaiset haluavat asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja laadukkaasti. Vanhenemisen myötä asumisen tarpeet voivat kuitenkin muuttua.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman 2013-2017 toimenpiteet sisältävät mm. olemassa olevan asuntokannan korjaamista, uudenlaisten asumisratkaisujen ja palveluasumisen kehittämistä, asuinalueiden kehittämistä ikääntyneiden näkökulmasta sekä asumista tukeviin palveluihin liittyviä kysymyksiä.

Ikäkoti kuntoon! – Sujuvaa arkea myös huomenna -kampanjamateriaalit herättelevät kansalaisia (yli 55-vuotiaat) ja kuntia sekä asunto- ja rakennusalaa varautumaan meitä kaikkia odottavaan tulevaisuuteen.

Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelman koordinaatiosta vastaa ympäristöministeriö ja toteutukseen osallistuu laaja joukko yhteistyökumppaneita ja sidosryhmiä (valtio, kunnat, järjestöt, yritykset).

 

Ajankohtaista RSS

Vanhusneuvostopäivä 5.4.2017

20.3.2017
Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen kehittämisohjelma 2013–2017 ja valtiovarainministeriön Avoimen hallinnon kehittäminen järjestävät yhteistyössä Vanhusneuvostopäivän 5.4.2017 Helsingissä. Tilaisuuden teemana on kuntien toiminta ja ennakointi ikääntyneiden kotona asumisen tukemisessa ja elinympäristöjen kehittämisessä sekä vanhusneuvostojen rooli ja tehtävät tässä.

Yhteinen koti maalla -hanke edistää ikääntyneiden yhteisöllistä asumista maaseudulla

15.3.2017
Vuonna 2017 käynnistyneen Yhteinen koti maalla -hankkeen tavoitteena on edistää yhteisöllisiä asumismuotoja maaseudulla. Ikääntyneen mahdollisuus asua kotona lisää myös koti- ja rakennuspalveluiden kysyntää maaseudulla.

Julkaistu 9.7.2014 klo 16.07, päivitetty 16.12.2015 klo 9.33