Alueellista jätevesineuvontaa saatavilla

Haja-asutusalueilla on käynnissä lukuisia neuvontahankkeita, joilla tarjotaan asukkaille neuvontaa puhelimitse, infotilaisuuksissa ja kiinteistökohtaisena neuvontana. Lisätietoja myös oman kunnan ympäristöviranomaisilta.

Tehostamalla jätevesineuvontaa pyritään varmistamaan, että kiinteistöjen omistajat saavat luotettavan tiedon siitä, tarvitseeko oman kiinteistön jätevesien käsittelyä parantaa.

UUSIMAA
LINKKI-hanke Jätevesineuvontaa Länsi-Uudenmaan kuntien alueella.
Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Vantaanjoen valuma-alueen kunnille -hanke Kiinteistökäynteihin painottuvaa jätevesineuvontaa Vantaanjoen valuma-alueen kunnille.
VARSINAIS-SUOMI JA SATAKUNTA
VALONIAn neuvontapalvelut VALONIA auttaa ja neuvoo jätevesiyhteistyössä mukana olevien Varsinais-Suomen kuntien asukkaita ja mökkiläisiä jätevedenkäsittelyyn liittyvissä kysymyksissä sekä neuvoo yrittäjiä ja viranomaisia.
HAKKU-hankkeen neuvontapalvelut HAKKU-hanke tarjoaa kiinteistökohtaista neuvontaa jätevesiyhteistyökunnissa: Kaarina, Kustavi, Laitila, Loimaa, Marttila, Masku, Naantali, Nousiainen, Oripää, Paimio, Parainen, Pyhäranta, Rusko, Salo, Sauvo, Somero, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa.
Jätevesineuvontaa Satakunnassa (JÄNES) Hankkeessa tarjotaan yleisneuvontaa yhteistyössä kuntien viranomaisten kanssa. Lisäksi annetaan kiinteistökohtaista neuvontaa koko Satakunnan alueella. Etusijalla ovat Köyliön, Säkylän ja Euran kuntien alueet.
HÄME
Hämeen haja-apu -hanke Hanke tekee yleis- ja kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Kanta-Hämeessä.
PIRKANMAA
Pirkanmaan haja-apu -hanke Hanke tekee yleis- ja kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Pirkanmaalla.
ETELÄ-POHJANMAA, KESKI-POHJANMAA ja POHJANMAA
Pohjanmaan Jässi Kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa yhteistyössä alueen kuntien kanssa sekä yleisneuvontaa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella.
KESKI-SUOMI
Haja-asutuksen jätevesineuvonta Keski-Suomessa -hanke Hanke antaa jätevesineuvontaa annetaan puhelimitse, messuilla, markkinoilla, kylätapahtumissa ja kiinteistökohtaisilla neuvontakäynneillä. Toiminta-alueena on koko Keski-Suomi.
ETELÄ-SAVO
Omavesi – Oikeaa tietoa maaseudun vesihuollosta Hanke tarjoaa puolueetonta ja ilmaista neuvontaa ja tiedotusta haja-asutusalueiden vesihuollosta viemäriverkostojen ulkopuolisilla alueilla koko Etelä-Savon maakunnan alueella.
KAAKKOIS-SUOMI
Lappeenrannan seudun Jässi Jätevesineuvontaa Lappeenrannan seudulla (Lappeenrannassa, Taipalsaarella, Lemillä ja Savitaipaleella).
Imatran seudun Jässi Jätevesineuvontaa Imatran seudulla (Imatralla, Parikkalassa, Rautjärvellä ja Ruokolahdella).
POHJOIS-SAVO
Jätevesineuvontaa Pohjois-Savon haja-asutusalueilla Yleisneuvontaa ja kiinteistökohtaista jätevesineuvontaa Pohjois-Savon alueella.
POHJOIS-KARJALA
Pohjois-Karjalan Jässi Hankkeessa annetaan kiinteistökohtaista neuvontaa, yleisneuvontaa kesätapahtumissa ja kyläilloissa sekä puhelin- ja sähköpostineuvontaa. Hankealueena koko Pohjois-Karjalan maakunta.
POHJOIS-POHJANMAA
ProAgria Oulu neuvontahanke Hankkeen neuvonta on tarkoitettu jo olemassa oleville kiinteistöille Pohjois-Pohjanmaan alueella. Neuvontaa voivat hyödyntää sekä vakituiset että kesäasukkaat.
KAINUU
Kainuun jätevesihanke Hanke organisoi yleisneuvontaa yleisötilaisuuksien muodossa sekä kiinteistökohtaista neuvontaa.
LAPPI
Kemijoen vesiensuojeluyhdistys ry Yleisneuvontaa neuvontatilaisuuksissa ja puhelimitse, sekä kiinteistökohtaista neuvontaa.
VALTAKUNNALLISTA NEUVONTAA
Hajaputsari ry Puolueetonta ja asiantuntevaa netti- ja puhelinneuvontaa.
Jätevesijelppari Nettitesti mahdollisen jätevesiratkaisun etsintään.
Julkaistu 2.9.2013 klo 13.32, päivitetty 23.3.2017 klo 15.34