Vesistökunnostusverkosto

VKV_Logo_pienennetty.png

Vesistökunnostusverkosto on kaikille avoin yhteydenpitofoorumi, joka välittää tietoa ja kokemuksia vesistöjen kunnostamisesta.

Liity verkostoon!

Tilaamalla verkoston sähköisen uutiskirjeen saat säännöllisesti sähköpostia kunnostuksen ajankohtaisista asioista: Tilaan uutiskirjeen

Tämän sivuston vasemman palstan linkkien takaa löytyy tietoa kunnostuksen tueksi. Löydät sivuilta esimerkiksi tapahtumakalenterin, kattavan listan kunnostukseen liittyvistä julkaisuista, kaikkien vapaassa käytössä olevat opetusmateriaalipaketit sekä paljon muuta.  Verkosto toimii myös Facebookissa, käy tykkäämässä! Twitterissä #kunnostajatkoolla.

 

Ajankohtaista

 • 100 suomalaista vesistötekoa -kampanjan innostavimmat vesistöteot ovat: Honkalanrannan luonnonsuojelualue, Iijokisoutu ja Jäälinjärven talkookunnostukset. Lue lisää Suomen ympäristökeskuksen lehdistötiedotteesta Vuoden 2017 innostavin vesistöteko -äänestyksen äänet on nyt laskettu 22.9.2017
 • Maa- ja kotitalousnaisten ja Vesistökunnostusverkoston yhteisen Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeen päätavoitteena on tuoda kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä
 • Ympäristöministeriö järjesti yhteistyössä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa 5.9.2017 ensimmäistä kertaa Vaikuta vesiin –päivän,  jonka tavoitteena oli kerätä koolle vesien- ja merenhoidon parissa nyt ja tulevaisuudessa toimivat tahot rakentamaan yhteistyötä ja etsimään uusia keinoja vesien ja meren tilan parantamiseksi.
 • Testaa vesistökunnostajan karttapalvelua
 • Vesistökunnostusverkoston vuosiseminaarissa 2017 kuvatut esitykset on julkaistu.
 • Pyhäjärvi-instituutin TUTTI-hanke järjestää seminaarin ja työpajan "Vesiruton hyötykäyttö" torstaina 7.9.2017. Ennakkokutsu (pdf). Ilmoittautumiset viimeistään 17.8.
 • Vesistökunnostusverkoston kuukauden luku: Heinäkuun luku: Suomessa on 811 järveä, joiden ekologisessa tilassa on parannettavaa.
 • Lake restoration using chemical treatments? - asiantuntijaseminaari järjestettiin Suomen ympäristökeskuksessa 15.6.2017. Avausluennon piti dos. Brian Huser Ruotsin maatalousyliopistosta Uppsalasta. Lisäksi ohjelmassa oli Littoistenjärven kunnostushankkeen vetäjän Jukka Heikkilän esitys ja SYKEn tutkijoiden puheenvuoroja.
 • Rahatpintaan.fi - tietoa vesistöjen kunnostukseen ja hoitoon saatavasta rahoituksesta.
 • Ruokaa särjestä -kursseilla opit, kuinka valmistat herkullista ruokaa särjestä sekä perinteisin että uusin reseptein. Samalla vesistökunnostuksen asiantuntijat kertovat, miten särjen syöminen auttaa lähivesistöäsit

 

Avustushaut

 • Tiedätkö käynnissä olevan avustushaun? Voit lähettää sen alla olevan "palaute sivun vastuuhenkilölle" -linkin kautta.
   

AIHEESTA MUUALLA

Järvi-meriwiki on Suomen ympäristökeskuksen ylläpitämä yhteisöllinen verkkopalvelu Suomen järvistä ja muista vesialueista. Järvi-meriwikissä kuka tahansa voi muun muassa muokata järven esittelytekstiä, ylläpitää havaintopaikkaa ja osallistua keskusteluun.

 

Ympäristöasioiden asiakaspalvelu

ELY-keskusten ympäristöasioiden asiakaspalvelu opastaa asioiden vireillepanossa, neuvoo ymparisto.fi-verkkopalvelun käytössä ja vastaa kysymyksiin ja palautteisiin.

p. 0295 020 900 (ma–pe klo 9–16, pvm/mpm)
chat Vesi-osiossa (ma–pe klo 13–15)

ympariston.asiakaspalvelu(at)ely-keskus.fi

Julkaistu 4.10.2013 klo 14.00, päivitetty 22.9.2017 klo 15.53