Vesitilanne ja ennusteet

paikkakohtainen vesitilanne

Vedenkorkeus

Vedenkorkeus

Selite

Selite

 

 

Vesitilannekatsaus

Pohjavedet edelleen laskussa maan etelä-, lounais- ja keskiosassa, vedenkorkeudet ja virtaamat nousussa erityisesti pohjoisessa (2.10.2018)

Lapissa jokien virtaamat kasvussa sateiden vuoksi, muualla virtaamat pysyvät pääosin pieninä (Tulvakeskus 17.10.)

Lounais-, Etelä- ja Keski-Suomessa sekä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla jokien vedenkorkeudet ovat yhä ajankohdan keskimääräistä alempana. Tällä viikolla jokien virtaamat pysyvät pääosin pieninä, lukuun ottamatta Lappia jossa maaperä on selvästi kosteampaa kuin muualla ja virtaamat kasvavat hieman sateiden vuoksi. Järvien vedenpinnat ovat Pohjois-Lappia ja Itä-Suomea lukuun ottamatta matalammalla kuin tyypillisesti lokakuun puolivälissä. Lue lisää tai tutustu hydrologisiin havaintoihin.

Pohjavedet alhaalla maan länsi- ja keskiosassa (1.10.)

Kuivan ja lämpimän kesän aiheuttama maankosteuden vajaus näkyy edelleen pohjaveden pinnoissa. Maan etelä-, lounais-, ja keskiosissa pohjaveden pinnat ovat pienissä ja keskisuurissa muodostumissa yhä laskussa ollen 20–120 cm ajankohdan keskiarvoja alempana. Maan itä- ja pohjoisosissa syyskuun sateet ovat kääntäneet pinnankorkeudet nousuun, mutta pinnat ovat edelleen 10–50 cm keskiarvoja alempana. Lisää

Lisätietoa

 
Julkaistu 24.9.2018 klo 16.54, päivitetty 17.10.2018 klo 10.11