Jätevesiviikko 16.-22.4.2018

Tervetuloa mukaan viettämään jätevesiviikkoa huhtikuussa

Jätevesiviikolla 16.- 22. huhtikuuta 2018 kiinteistönomistajia kannustetaan tarkistamaan, koskeeko jätevesijärjestelmän kunnostaminen heitä ja millä aikataululla. Samalla kiinteistönomistajia kannustetaan ryhtymään toimiin. Suurin kiire on kiinteistöillä, jotka sijaitsevat enintään 100 metriä vesistöstä tai pohjavesialueilla, sillä niiden puutteelliset järjestelmät on kunnostettava 31.10.2019 mennessä.

Lähivedet kiittävät, kun jätevesiasiat laitetaan kuntoon.

Jätevesiviikon logo.jpg
© YHA:n aineistopankki

Jätevesiviikon tapahtumia

Toivotamme kaikki tervetulleeksi osallistumaan jätevesiviikkoon esimerkiksi järjestämällä erilaisia tapahtumia tai viestintäkampanjoita. Toiminta voi olla vaikkapa koulutus- ja neuvontatilaisuuksien järjestämistä, järjestelmien asennusnäytöksiä ja aiheeseen liittyvän materiaalin levittämistä. Myös aihepiirin lehdistötiedotteet voi kohdentaa tälle viikolle. Pienikin toiminta on hyödyllistä, kun useat sidosryhmät keskittävät toimintaa samaan ajankohtaan!

Ilmoita tapahtuma tapahtumakalenteriin. Tarvittavat tiedot ovat tapahtuman aihe tai nimi, paikka, aika ja järjestävä taho.

Toimijoille tarjolla viestintämateriaalia

Viikon aikana sidosryhmien toivotaan viestivän asiasta! Tarjoamme tueksi viestintämateriaalia, joka on ladattavissa aineistopankista osoitteesta Hajajätevesiviestinnän aineistopankki.

Viestinnän tukena ovat myös esitteet:

Seuraavat aineistot julkaistaan lähempänä ajankohtaa:

  • Tussivideo ”Jätevesiuudistus – keitä se koskee?” (noin 1:40 min.)
  • Valmiita juttuja (mm. aiheista Kaksi kesää aikaa uusia jätevesijärjestelmä. Joko kiinteistölläsi on kiire?, Jätevesilain tavoitteena kirkkaammat vedet – Oma ranta ja pihapiiri hyötyvät jätevesijärjestelmän kunnostamisesta, Mökkiläinen, onko tämä loma-asuntosi tärkein kunnostusprojekti. Tästä syystä jätevesijärjestelmän kunto kannattaa tarkistaa jo tänä kesänä)
  • Infografiikkaa
  • Somessa jaettavia valmiita postauksia (aihetunnisteet mm. # jätevesiviikko #jätevedet #jätevesijärjestelmä)

Lisätietoja

Viestintäasiantuntija Ulla Ahonen, ympäristöministeriö, ulla.ahonen(at)ym.fi , p. 0295 250 052

Julkaistu 28.2.2014 klo 13.33, päivitetty 7.3.2018 klo 12.46